Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: «Ένας χρόνος καινοτόμου προγράμματος με το ΚΕΘΕΑ»

Επιμέλεια Ομάδα ¡H.lV.S! //

Με μεγάλη συμμετοχή, ειδικών επιστημόνων, μαζικών φορέων της Καισαριανής καθώς και πολιτών, (κυρίως νέων και γονιών της λαϊκής οικογένειας) πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση «Ένας χρόνος καινοτόμου προγράμματος με το ΚΕΘΕΑ» με Ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα εκδηλώσεων του
δημαρχείου: «ενάντια στις εξαρτήσεις με αφορμή την πορεία υλοποίησης του πρώτου χρόνου πρωτοβουλιών και δράσεων που αναπτύχθηκαν στην πόλη μας, στο πλαίσιο του 3ετούς πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Καισαριανής και του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕ.Θ.Ε.Α».
Πήραν μέρος:

Από πλευράς ο ΚΕΘΕΑ κ. Αχιλλέας Ρούσος Κοινωνιολόγος, MSc, σύμβουλος πρόληψης ICRC ως υπεύθυνος του Δικτύου Πρόληψης & Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ και η Σπυριδούλα Ζώτου MSc ψυχολόγος, υπεύθυνη έρευνας Δικτύου Πρόληψης ΚΕΘΕΑ

Από το δήμο -σύσσωμο φυσικά το δημοτικό συμβούλιο, η Κοινωνική Υπηρεσία, η ΚΕΔΗΚ, καθώς και εκπρόσωποι Παιδικών σταθμών κλπ βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Φορείς & μαζικές οργανώσεις: η Ένωση Γονέων Καισαριανής, Σύλλογοι γονέων (1ου & 2ου γυμνασίων, 2ου Λυκείου, 2ου, 3ου, 6ου κά δημοτικών) το Παράτημα ΕΣΥΝ Βύρωνα Καισαριανής, ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη», το «Κέντρο συμβουλευτικής ΑΜΕΑ», ο Σύλλογος γονέων παιδικών σταθμών (προσωρινή διοικούσα) τα 15μελή (2ο λύκειο, 2ο γυμνάσιο κά) το Σωματείο εργαζόμενων δήμου Καισαριανής (ΔΣ και πολλά μέλη του), ο Σύλλογος δημοκρατικών γυναικών Καισαριανής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Παράρτημα Καισαριανής συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Αθλητικά σωματεία (Φωστήρας, ΑΟ Μικρασιατών Πανιώνιος κλπ. ) η «Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής», αντιπροσωπεία των τριτέκνων κλπ.

Επίσης η εκπαιδευτικός Κλαίρη Κυριακού από τη Ζ’ ΕΛΜΕ, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ, οι Διευθύντριες 1ου & 2ου γυμνασίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη εισήγηση – παρουσίαση από την αντιδήμαρχο Κανέλλα Γεωργοπούλου, και συνεχίστηκε με την ομιλία των επιστημόνωνεκπροσώπων του ΚΕΘΕΑ για την «οπτική» του Κέντρου σχετικά με τα ναρκωτικά και τις κοινωνικές αιτίες / προεκτάσεις τους αλλά και για την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, με έμφαση και στις δυσκολίες όπως η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη στήριξης με προσωπικό κλπ. που έχουν να κάνουν με την απαξίωσή του από την κεντρική εξουσία, που υπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές και στο συγκεκριμένο θέμα και γενικά.

Έγιναν πολλές παρεμβάσεις «από κάτω», μεταφέροντας την αγωνία όλων αλλά και το μονόδρομο της διεξόδου, ενάντια στις διαχρονικές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων, που καθημερινά «επικαιροποιούνται» στο θέμα της ντόπας, με ολόκληρη σειρά από αντιεπιστημονικά και αντιδραστικά ιδεολογήματα, μεταξύ αυτών πως ο χρήστης είναι «ασθενής» κλπ., με κοινό τόπο το διαχωρισμό «μαλακά» – «σκληρά», που με αφορμή το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» τίθεται πλέον ανοικτά το θέμα της νομιμοποίησης της χρήσης όλων των ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας ινδικής κάνναβης (και όχι μόνο σε γλάστρα»…). Από όλους καταγγέλθηκε η πρόταση για «ελεγχόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών», που με ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, με θλιβερή εξαίρεση τον -μοναδικό εναπομείναντα, από τη “Συνεργασία Πολιτών» (παράταξη του Σύριζα στην Καισαριανή)

Το κλείσιμο έκανε ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, με πολιτική τοποθέτηση στο ζήτημα δίνοντας έμφαση και στο ρόλο που καλούνται να παίξουν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις της ΛΣ, χέρι – χέρι με το κίνημα ενάντια στο αντιδραστικό πλαίσιο που η κεντρική εξουσία -εντολοδόχος της ΕΕ επιβάλει στην τοπική διοίκηση, αναδεικνύοντας και τα καθήκοντα που μπαίνουν σήμερα.

Τις επόμενες μέρες ο ιστότοπος του δήμου, θα παρουσιάσει μαγνητοσκοπημένη όλη την εκδήλωση, που αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε, όχι απλά για μια γενική ενημέρωση, αλλά κυρίως γιατί -καταγγέλλοντας και τις αυταπάτες, αναδεικνύονται οι αντιδιαμετρικά αντίθετες πολιτικές -συντήρησης αλλά και διεξόδου.

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog