Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές εκλογές 2019: Η Νίκη Τσιριγώτη στη Λέσβο και ο Κώστας Τζίχας στη Σάμο υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοτικές εκλογές 2019: Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ ανακοινώνει την υποψηφιότητα της Νίκης Τσιριγώτη για δήμαρχο του δήμου Λέσβου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η Νίκη Τσιριγώτη γεννήθηκε το 1987 στη Μυτιλήνη. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 2010 και έκτοτε ζει στη Μυτιλήνη, όπου και ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου.

Είναι μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και πρόεδρος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης. Από το 2014 είναι δημοτική σύμβουλος στον δήμο Λέσβου, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Κώστας Τζίχας υποψήφιος δήμαρχος Σάμου

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Σάμου και υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου θα είναι ο Κώστας Τζίχας, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Σάμου.

Ο Κώστας Τζίχας γεννήθηκε το 1953 στη Σάμο, όπου τέλειωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο. Εργατοϋπάλληλος και σπουδαστής στην Αθήνα από το 1971, πήρε μέρος στις λαϊκές κινητοποιήσεις στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973. Έκτοτε συμμετείχε ανελλιπώς στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες μέσα από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου «Προμηθέας» και το Κίνημα Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ. Το 1977 οργανώθηκε στη ΚΝΕ και ένα χρόνο αργότερα, το 1978, στο ΚΚΕ. Το 1990 επέστρεψε στη Σάμο όπου ανέλαβε τη διεύθυνση του Ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΝΑΤΟΛΗ στα FM». Το 1995 εξέδωσε την εφημερίδα «Χαραυγή» της οποίας ήταν και διευθυντής, μέχρι το 2013. Σήμερα είναι εργάτης στον Ε.Ο.Α.Σ. Σάμου. Είναι μέλος της Γραμματείας της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και από το 2014 δημοτικός σύμβουλος Σάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».