Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διευθύντρια Λυκείου απειλεί τους γονείς ότι θα διωχθούν αν τα παιδιά τους συμμετέχουν σε κατάληψη

Διευθύντρια Λυκείου σε ρόλο καταστολής των μαθητικών …προειδοποιεί (απειλεί) τους γονείς ότι θα διωχθούν αν τα παιδιά τους συμμετέχουν σε κατάληψη επικαλούμενη ένα αντιδραστικότατο νομικό πλαίσιο. Ως παιδονόμος προσπαθεί να δώσει στα παιδιά ένα μάθημα συμβιβασμού, πειθαρχίας και υποταγής σε ό,τι υπονομεύει το δικαίωμά τους να σπουδάζουν σε ένα δημόσιο δωρέαν σχολείο και το δικαίωμα της δουλειάς, απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.

Τέτοιοι παιδονόμοι που συγχέουν το σχολείο με τις φυλακές ανηλίκων δε θα καταφέρουν να ανακόψουν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις των παιδιών όσο και αν το προσπαθούν. Θα βρούν απέναντί τους και τους μαθητές, και τους γονείς και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Το σχολείο είναι αυτό που μαζί με τα μαθηματική, τη γλώσσα και τη φυσική θα πρέπει να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές  την υποχρέωση και το δικαίωμά τους στους αγώνες, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στη ζωή, για την εκπλήρωση των ονείρων τους.

Ιδού η επιστολή της διευθύντριας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
6ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 14232
Tηλέφωνο: 2102532336
Fax: 2102532336
Email: [email protected]

Σχολικό έτος: 2019-2020
Ημερομηνία: 02/02/2020

Δεν θα θέλαμε να βρεθούμε υπόλογοι απέναντι σε γονείς και ανωτέρους μας και να κατηγορηθούμε για παράβαση καθήκοντος. Κάτι τέτοιο θα μας ανάγκαζε να καταφύγουμε στη νόμιμη διαδικασία. Σας παρακαλώ θερμά, εποπτεύστε τα παιδιά σας ώστε να ομαλοποιηθεί αυτή η κατάσταση και να προλάβουμε τα χειρότερα. Ο νόμος είναι σαφής: Διώκονται οι γονείς για παραμέληση ανηλίκων. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, πάντα είμαι στη διάθεση των μαθητών μου και τη δική σας, όσον άπτεται των αρμοδιοτήτων μου.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Πηγή επιστολής: ionianet.gr

 

βρείτε μας στο FaceBookβρείτε μας στο twitter