Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διμερής συνάντηση PCV-PPT

Επιμέλεια Ομάδα ¡H.lV.S! //

Κοινό δελτίο τύπου PCV-PPT / 1 Φεβ-2019 Tribuna Popular

Διμερής συνάντηση PCV-PPT: Αντιπροσωπεία της εθνικής ηγεσίας του ΚΚ Βενεζουέλας (PCV) και του Patria Para Todos (PPT) πραγματοποίησαν διμερή συνάντηση, για να προβούν «σε συνολική εκτίμηση της εσωτερικής και διεθνούς κατάστασης στο σημερινό πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής και αποικιοκρατικής επιθετικότητας και των παρεμβάσεων που υπέστη η χώρα μας από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τον Καναδά και τις ολιγαρχίες της ομάδας Λίμα». Σε αυτό το πλαίσιο, ενημερώνουμε πως οι δύο οργανώσεις έχουν αποφασίσει:

α) Ενίσχυση των μηχανισμών συντονισμού μεταξύ μας, για την αντιμετώπιση την σοβαρή κατάστασης, δημιουργώντας μια Επιτροπή Παρακολούθησης και Αξιολόγησης για να δώσουμε στο λαό της Βενεζουέλας για μια κοινή πρόταση διεξόδου (ΣΣ |> κατά λέξη, «αντιμετώπισης») σφυρηλάτησης της ενότητας και της εθνικής κυριαρχίας.

β) Προσανατολισμό των αντίστοιχων περιφερειακών δομών μας για την εμβάθυνση των σχέσεων και των ενιαίων δράσεων, ώστε να πετύχουμε τους  προτεινόμενους στόχων.

γ) Αίτημα προς τον Πρόεδρο Nicolás Maduro για επείγουσα συνεδρίαση αντιμετώπισης των εξής θεμελιωδών ζητημάτων:

γ.1) τη λήψη μέτρων υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας.

γ.2) πρόταση δράσης για την εξουδετέρωση του υπερβολικού πληθωρισμού και του λαθρεμπορίου.

γ.3) Επαναπροσδιορισμός των συνθηκών ζωής των εργαζομένων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάκτηση της αγοραστικής τους δύναμης και πλήρη συμμόρφωση με την «κινητικότητα» (ΣΣ. |> βλ Ν. 2158 / 28-Δεκ2015 “GORBV” 6207 περί «inamovilidad laboral» …χρησιμοποιείται ο όρος «ακινησία» της εργασίας). Να στέψουμε την προσοχή μας στις καταγγελίες για αδικαιολόγητες απολύσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες και επειγόντως, στις καταγγελίες εργαζομένων που ισχυρίζονται ότι έχουν διωχθεί για συνδικαλιστική δράση (ΣΣ |> «για τα τα εργασιακά τους δικαιώματα») ή υπερασπιζόμενοι τη βιομηχανία μας ως εθνικό κεφάλαιο που εξασφαλίζει την παραγωγή

γ.4) να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο -σε διεθνές επίπεδο, πλάνο για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης του λαού της Βενεζουέλας να λάβει μια απόφαση σχετικά με την πολιτική πορεία του, από τις 20 Μάη 2018.

Τέλος, και οι δύο οργανώσεις ζητούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του πρόεδρου Nicolás Maduro με τους ντόπιους και διεθνείς πολιτικούς παράγοντες, που εμεί τις μάθαμε μέσω των ΜΜΕ.

[ Καράκας, …για το  ΚΚ της Βενεζουέλας: Oscar Figuera (κά) – για το Patria Para Todos: Rafael Uzcátegui (κά) ]

Στο μεταξύ κλιμακώνονται οι πιέσεις και ο επικοινωνιακός πόλεμος, με τη μαριονέτα των ΗΠΑ – ΕΕ Χ. Γκουαϊδό να εμφανίζεται ως δήθεν υπερασπιστής του λαού, που …κόπτεται για την ανθρωπιστική βοήθεια. Και αυτά υπό την απειλή στρατιωτικής επέμβασης από την πλευρά των ΗΠΑ και συμμάχων της κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική και την ΕΕ (όπου συμμετέχει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) παρουσιάζοντας την ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και τις απειλές για τη διενέργεια, όπως λέει, «ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών» ως «διπλωματική διαμεσολάβηση» και για ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης του σοσιαλδημοκράτη Νικολάς Μαδούρο με απώτερο στόχο τον έλεγχο της χώρας και της περιοχής.

Σήμερα αναμένεται στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης να γίνει η πρώτη συνάντηση της «Διεθνούς Ομάδας Επαφής», όπου συμμετέχουν χώρες της ΕΕ και της Λατινικής Αμερικής και έχει στόχο να «διευκολύνει τη διαπραγμάτευση και τον διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης του Ν. Μαδούρο και της αντιπολίτευσης» για τη διενέργεια «ελεύθερων εκλογών».

Η κυβέρνηση έως τώρα έχει δεχτεί τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών, αλλά ο αυτοανακηρυγμένος Πρόεδρος – μαριονέτα Χουάν Γκουαϊδό απορρίπτει διάλογο που δεν θα περιλαμβάνει την αποχώρηση Μαδούρο και προεδρικές εκλογές.

ΚΚ Βενεζουέλας: Καταγγέλλει την επέμβαση και απαιτεί μέτρα

Το ΚΚ Βενεζουέλας (θυμίζουμε ότι «στηρίζει κριτικά» την μπολιβαριανή διαδικασία που ξεκίνησε με την άνοδο στην εξουσία του Ούγκο Τσάβες το 1999 και στη συνέχεια του Ν. Μαδούρο), απευθύνει «κάλεσμα για την πιο πλατιά πατριωτική αντιιμπεριαλιστική λαϊκή συμμαχία για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που επιχειρούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και σύμμαχοί τους».  Οργανώνει μαζί με άλλες επαναστατικές δυνάμεις Πατριωτικές Λαϊκές Επιτροπές, ζητάει να συγκληθεί ο λεγόμενος «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος» όπου συμμετέχει και το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα και ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει με άμεσα αναγκαία μέτρα τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά, να συγκρουστεί με τις μαφίες και τους διεφθαρμένους». Όπως τόνισε το ΚΚ Βενεζουέλας σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, «απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η ιμπεριαλιστική επέμβαση είναι ο λαός να έχει πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα και αναγκαίες υπηρεσίες».

Ταυτόχρονα, το ΚΚ Βενεζουέλας χαιρέτισε τη διεθνιστική αλληλεγγύη που δέχεται ο λαός και τόνισε ότι θα συμμετάσχει στην καμπάνια που ξεκίνησε χτες για τη συλλογή υπογραφών κατά της επέμβασης στη Βενεζουέλα, που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της χώρας, Ν. Μαδούρο, με στόχο τη συγκέντρωση 10 εκατ. υπογραφών.

Κατάσχεση φορτίου με όπλα: Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στη Βενεζουέλα είναι η κατάσχεση χτες στο διεθνές αεροδρόμιο Αρτούρο Μιτσελένα, στην επαρχία Καραμπόμπο, ενός φορτίου με όπλα που προέρχονταν από το Μαϊάμι και προορίζονταν για τις δυνάμεις που θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης.

 Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog