Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δισέλιδο του ΚΚΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα: «Θέλουν τον λαό, ειδικά τη μειονότητα, στο περιθώριο. Εμείς σε θέλουμε πρωταγωνιστή»

«Χρειάζεσαι ισχυρό ΚΚΕ με πολλούς βουλευτές στο πλάι του λαού. 100% δυναμική, μαχητική αντιπολίτευση. Η μόνη δέσμευση που έχει το ΚΚΕ είναι απέναντι στον λαό. Γι’ αυτό είναι αξιόπιστο, μαχητικό, μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Γι’ αυτό το ΚΚΕ επιλέγει αγωνιστές υποψήφιους βουλευτές που δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, αλλά σαν μια γροθιά παλεύουν για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της μειονότητας και ολόκληρου του λαού», αναφέρει το προεκλογικό δισέλιδο της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, την οποία καλεί να στηρίξει αποφασιστικά το ΚΚΕ στις κάλπες της 25ης Ιούνη και να γυρίσει την πλάτη «σε όλους αυτούς που κοιτάνε τη μειονότητα μόνο ως ψήφους και τους θυμούνται μόνο μπροστά στις εκλογές».

Το ΚΚΕ τονίζει τις ευθύνες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το ότι πολλοί άντρες και ιδιαίτερα οι νέοι της μειονότητας αναγκάζονται να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για να βρουν δουλειά και να γίνονται θύματα ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης, ακόμη και να χάνουν τη ζωή τους σε εργατικά «ατυχήματα», για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται το Νοσοκομείο της Κομοτηνής και τα Κέντρα Υγείας της Ροδόπης που υπολειτουργούν λόγω των τεράστιων κενών, για το γεγονός ότι ολόκληρος ο δήμος Αρριανών δεν έχει Κέντρο Υγείας.

Οπως και για το ότι οι αγρότες, ιδιαίτερα οι καπνοπαραγωγοί, αναγκάζονται να παρατήσουν τα χωράφια τους λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών. Για τις τεράστιες ελλείψεις σε δασκάλους στα σχολεία, που λειτουργούν χωρίς ελέγχους αντισεισμικής θωράκισης, πολλές φορές χωρίς θέρμανση, ενώ υπάρχουν δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών από τα χωριά τους στα σχολεία. Αλλά και για το ότι κάθε χρόνο μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές και οι περιουσίες του λαού λόγω των ανύπαρκτων αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών μέτρων και στην περιοχή.

Παράλληλα, αναδεικνύει πως οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, όλοι μαζί απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη μειονότητα και τα οξυμένα κοινά προβλήματα του λαού της περιοχής, καθώς λειτουργούν με κοινό πρόγραμμα που αφορά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

«Η μόνη αχτίδα φωτός ήταν αποτέλεσμα της ίδιας της δράσης των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας με μπροστάρη στους αγώνες το ΚΚΕ. (…) Αυτούς τους αγώνες πολεμάνε όλοι οι άλλοι που θέλουν τον λαό, ειδικά τη μειονότητα στο περιθώριο. Εμείς σε θέλουμε πρωταγωνιστή. Ο λαός χωρίς διαχωρισμούς σε θρησκεία, γλώσσα και εθνοτική καταγωγή, με τον αγώνα του μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Γι’ αυτό τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι από τη μειονότητα να συμμετέχουν στη ζωή των εργατικών σωματείων, των αγροτικών συλλόγων, των φοιτητικών συλλόγων που παλεύουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και της νεολαίας», αναφέρεται ακόμα στο δισέλιδο.

Και προσθέτει πως η μειονότητα δεν έχει ανάγκη από μια ακόμα πιο ισχυρή ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ούτε από «άλλα μικρότερα κόμματα μιας χρήσης», αλλά από ένα ενισχυμένο ΚΚΕ με ψήφους που θα προστεθούν στην καθημερινή πάλη, που θα βάζει εμπόδια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της επόμενης κυβέρνησης θα ανοίγει τον δρόμο για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του και θα παλεύει και στο σήμερα για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και την κάλυψη των κενών στη δημόσια Υγεία, για να απολαμβάνει ο λαός φτηνό ρεύμα και φθηνά καύσιμα.

Για σχολεία χωρίς ελλείψεις σε υποδομές και δασκάλους, χωρίς διακρίσεις ανάμεσα στους μαθητές. Για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα. Για να έχουν οι εργαζόμενοι και οι αγρότες αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες τους και να μην αναγκάζονται οι νέοι να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Για να αποδεσμευτεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με τον λαό κυρίαρχο στην εξουσία, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους. Και καταλήγει: «Ετσι, οι λαοί μπορούν να ζουν ειρηνικά και αδελφωμένοι. Οι μειονότητες διατηρώντας την πολιτιστική τους κληρονομιά να γίνονται γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών».

Πηγή: Ριζοσπάστης