Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟ ΚΚΕ: Ερώτηση για τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας

Ερώ­τη­ση για την απα­ρά­δε­κτη συνέ­χι­ση της προ­φυ­λά­κι­σης από τις αλβα­νι­κές αρχές του εκλεγ­μέ­νου δημάρ­χου Χει­μάρ­ρας, Φ. Μπε­λέ­ρη, κατέ­θε­σε προς την Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, ζητώ­ντας την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­σή του. Στην Ερώ­τη­ση που υπέ­βα­λε ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος Κώστας Παπα­δά­κης ανα­φέ­ρο­νται συγκε­κρι­μέ­να τα παρακάτω:

«Οι αρχές της Αλβα­νί­ας λίγες μέρες πριν από τις δημο­τι­κές εκλο­γές στη Χει­μάρ­ρα προ­χώ­ρη­σαν με ανα­πό­δει­κτες μέχρι σήμε­ρα κατη­γο­ρί­ες στη σύλ­λη­ψη του υπο­ψή­φιου δημάρ­χου Χει­μάρ­ρας από την ελλη­νι­κή μειο­νό­τη­τα στην Αλβα­νία, Φρέ­ντι Μπε­λέ­ρη και συνερ­γα­τών του.

Μετά τη διε­ξα­γω­γή των εκλο­γών ο Μπε­λέ­ρης εκλέ­χθη­κε δήμαρ­χος, παρ’ όλα αυτά μέχρι σήμε­ρα παρα­μέ­νει κρα­τού­με­νος και με ευθύ­νη της αλβα­νι­κής κυβέρνησης.

Η απα­ρά­δε­κτη συνέ­χι­ση της προ­φυ­λά­κι­σής του απο­τε­λεί προ­σπά­θεια παρε­μπό­δι­σης της πολι­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας της ελλη­νι­κής μειονότητας.

Με βάση τα παρα­πά­νω πώς τοπο­θε­τεί­ται ο ύπα­τος εκπρόσωπος/αντιπρόεδρος της ΕΕ στο αίτη­μα για άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση από τις αλβα­νι­κές αρχές του εκλεγ­μέ­νου δημάρ­χου Χει­μάρ­ρας Φ. Μπελέρη;»

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο