Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δισέλιδο του ΚΚΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα: «Θέλουν τον λαό, ειδικά τη μειονότητα, στο περιθώριο. Εμείς σε θέλουμε πρωταγωνιστή»

«Χρειά­ζε­σαι ισχυ­ρό ΚΚΕ με πολ­λούς βου­λευ­τές στο πλάι του λαού. 100% δυνα­μι­κή, μαχη­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση. Η μόνη δέσμευ­ση που έχει το ΚΚΕ είναι απέ­να­ντι στον λαό. Γι’ αυτό είναι αξιό­πι­στο, μαχη­τι­κό, μιλά­ει τη γλώσ­σα της αλή­θειας. Γι’ αυτό το ΚΚΕ επι­λέ­γει αγω­νι­στές υπο­ψή­φιους βου­λευ­τές που δεν αντα­γω­νί­ζο­νται μετα­ξύ τους, αλλά σαν μια γρο­θιά παλεύ­ουν για να υπε­ρα­σπι­στούν τα συμ­φέ­ρο­ντα της μειο­νό­τη­τας και ολό­κλη­ρου του λαού», ανα­φέ­ρει το προ­ε­κλο­γι­κό δισέ­λι­δο της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Ροδό­πης για τη μου­σουλ­μα­νι­κή μειο­νό­τη­τα της Θρά­κης, την οποία καλεί να στη­ρί­ξει απο­φα­σι­στι­κά το ΚΚΕ στις κάλ­πες της 25ης Ιού­νη και να γυρί­σει την πλά­τη «σε όλους αυτούς που κοι­τά­νε τη μειο­νό­τη­τα μόνο ως ψήφους και τους θυμού­νται μόνο μπρο­στά στις εκλογές».

Το ΚΚΕ τονί­ζει τις ευθύ­νες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το ότι πολ­λοί άντρες και ιδιαί­τε­ρα οι νέοι της μειο­νό­τη­τας ανα­γκά­ζο­νται να μετα­να­στεύ­ουν σε άλλες χώρες για να βρουν δου­λειά και να γίνο­νται θύμα­τα ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρης εκμε­τάλ­λευ­σης, ακό­μη και να χάνουν τη ζωή τους σε εργα­τι­κά «ατυ­χή­μα­τα», για την κατά­στα­ση στην οποία βρί­σκο­νται το Νοσο­κο­μείο της Κομο­τη­νής και τα Κέντρα Υγεί­ας της Ροδό­πης που υπο­λει­τουρ­γούν λόγω των τερά­στιων κενών, για το γεγο­νός ότι ολό­κλη­ρος ο δήμος Αρρια­νών δεν έχει Κέντρο Υγείας.

Οπως και για το ότι οι αγρό­τες, ιδιαί­τε­ρα οι καπνο­πα­ρα­γω­γοί, ανα­γκά­ζο­νται να παρα­τή­σουν τα χωρά­φια τους λόγω του αυξη­μέ­νου κόστους παρα­γω­γής και των χαμη­λών τιμών. Για τις τερά­στιες ελλεί­ψεις σε δασκά­λους στα σχο­λεία, που λει­τουρ­γούν χωρίς ελέγ­χους αντι­σει­σμι­κής θωρά­κι­σης, πολ­λές φορές χωρίς θέρ­μαν­ση, ενώ υπάρ­χουν δυσκο­λί­ες στη μετα­κί­νη­ση των μαθη­τών από τα χωριά τους στα σχο­λεία. Αλλά και για το ότι κάθε χρό­νο μπαί­νουν σε κίν­δυ­νο οι ζωές και οι περιου­σί­ες του λαού λόγω των ανύ­παρ­κτων αντι­πυ­ρι­κών και αντι­πλημ­μυ­ρι­κών μέτρων και στην περιοχή.

Παράλ­λη­λα, ανα­δει­κνύ­ει πως οι βου­λευ­τές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, όλοι μαζί απέρ­ρι­ψαν τις προ­τά­σεις του ΚΚΕ για τη μειο­νό­τη­τα και τα οξυ­μέ­να κοι­νά προ­βλή­μα­τα του λαού της περιο­χής, καθώς λει­τουρ­γούν με κοι­νό πρό­γραμ­μα που αφο­ρά τα συμ­φέ­ρο­ντα των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και όχι τις ανά­γκες του λαού και της νεολαίας.

«Η μόνη αχτί­δα φωτός ήταν απο­τέ­λε­σμα της ίδιας της δρά­σης των εργα­ζο­μέ­νων, του λαού και της νεο­λαί­ας με μπρο­στά­ρη στους αγώ­νες το ΚΚΕ. (…) Αυτούς τους αγώ­νες πολε­μά­νε όλοι οι άλλοι που θέλουν τον λαό, ειδι­κά τη μειο­νό­τη­τα στο περι­θώ­ριο. Εμείς σε θέλου­με πρω­τα­γω­νι­στή. Ο λαός χωρίς δια­χω­ρι­σμούς σε θρη­σκεία, γλώσ­σα και εθνο­τι­κή κατα­γω­γή, με τον αγώ­να του μπο­ρεί να κατα­φέ­ρει τα πάντα.

Γι’ αυτό τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δίνουν όλες τους τις δυνά­μεις ώστε περισ­σό­τε­ροι εργα­ζό­με­νοι από τη μειο­νό­τη­τα να συμ­με­τέ­χουν στη ζωή των εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων, των αγρο­τι­κών συλ­λό­γων, των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων που παλεύ­ουν για την υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων του λαού και της νεο­λαί­ας», ανα­φέ­ρε­ται ακό­μα στο δισέλιδο.

Και προ­σθέ­τει πως η μειο­νό­τη­τα δεν έχει ανά­γκη από μια ακό­μα πιο ισχυ­ρή ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ούτε από «άλλα μικρό­τε­ρα κόμ­μα­τα μιας χρή­σης», αλλά από ένα ενι­σχυ­μέ­νο ΚΚΕ με ψήφους που θα προ­στε­θούν στην καθη­με­ρι­νή πάλη, που θα βάζει εμπό­δια στα αντερ­γα­τι­κά και αντι­λαϊ­κά μέτρα της επό­με­νης κυβέρ­νη­σης θα ανοί­γει τον δρό­μο για να γίνει ο λαός νοι­κο­κύ­ρης στον τόπο του και θα παλεύ­ει και στο σήμε­ρα για την κατάρ­γη­ση της επι­χει­ρη­μα­τι­κής δρά­σης στην Υγεία και την κάλυ­ψη των κενών στη δημό­σια Υγεία, για να απο­λαμ­βά­νει ο λαός φτη­νό ρεύ­μα και φθη­νά καύσιμα.

Για σχο­λεία χωρίς ελλεί­ψεις σε υπο­δο­μές και δασκά­λους, χωρίς δια­κρί­σεις ανά­με­σα στους μαθη­τές. Για αντι­σει­σμι­κά, αντι­πλημ­μυ­ρι­κά και αντι­πυ­ρι­κά έργα. Για να έχουν οι εργα­ζό­με­νοι και οι αγρό­τες αξιο­πρε­πές εισό­δη­μα που να καλύ­πτει τις ανά­γκες τους και να μην ανα­γκά­ζο­νται οι νέοι να μετα­να­στεύ­ουν στο εξω­τε­ρι­κό. Για να απο­δε­σμευ­τεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με τον λαό κυρί­αρ­χο στην εξου­σία, εξοι­κο­νο­μώ­ντας πολύ­τι­μους πόρους. Και κατα­λή­γει: «Ετσι, οι λαοί μπο­ρούν να ζουν ειρη­νι­κά και αδελ­φω­μέ­νοι. Οι μειο­νό­τη­τες δια­τη­ρώ­ντας την πολι­τι­στι­κή τους κλη­ρο­νο­μιά να γίνο­νται γέφυ­ρες φιλί­ας και αλλη­λεγ­γύ­ης μετα­ξύ των λαών».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο