Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και των κατοίκων όλης της περιοχής

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια διάλυσης της ΛΑΡΚΟ, διάλυσης ολόκληρης της περιοχής. Είμαστε σήμερα εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στις οικογένειές τους, στους κατοίκους της περιοχής, που θα πληρώσουν βαρύ τίμημα εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής και των επιλογών και της σημερινής κυβέρνησης κι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

«Δεν τα παρατάμε, προχωράμε, συνεχίζουμε», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

 

Με απεργία απάντησαν οι εργαζόμενοι στα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης

Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας απάντησαν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στα σχέδια που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και την περιοχή.

Με τον απεργιακό τους αγώνα έδωσαν μία ακόμα απάντηση στο διαλυτικό σχέδιο της κυβέρνησης, που τεμαχίζει τη ΛΑΡΚΟ και δίνει βορά στα δόντια μονοπωλιακών ομίλων τα φιλέτα της, πετώντας στο δρόμο 1.200 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, διαλύοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Απορρίπτουν το «πακέτο-δόλωμα» που τάζει η κυβέρνηση για να τους ξεγελάσει και να περάσουν αδιαμαρτύρητα οι απολύσεις. Απαντούν μαχητικά στις συκοφαντίες και τον πόλεμο που δέχονται από τα διάφορα «παπαγαλάκια» και την κυβέρνηση. Συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση της εργασίας τους, τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, το σταμάτημα της εκποίησής της.

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», το μήνυμα που έστειλαν. Απαιτούν να μη σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας. Να εξασφαλιστεί η ενιαία παραγωγική διαδικασία εργοστασίου και μεταλλείων, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ εργαζόμενοι από ολόκληρη τη χώρα. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι και φορείς του λαϊκού κινήματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και εξέφρασαν με την παρουσία τους την αλληλεγγύη τους.

Πηγή: 902.gr