Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Σταματέλου: Οι φρικιαστικές εικόνες του ναυαγίου έχουν αιτία την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων (VIDEO)

Το φρικιαστικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με τον μεγάλο αριθμό των νεκρών, των γυναικών και των παιδιών που βρίσκονταν στο αμπάρι, προστίθεται σε άλλες τραγωδίες που έχουν γίνει στην Μεσόγειο, τόνισε η Δήμητρα Σταματέλου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Πειραιά, μιλώντας την Πέμπτη στο «Mega».

Σημείωσε δε, ότι η υποκρισία των αστικών κομμάτων περισσεύει, καθώς οι αιτίες αυτών των τραγωδιών εντοπίζονται στο γεγονός ότι η ΕΕ χρηματοδοτεί την πολιτική της καταστολής, μέσω στρατιωτικών σωμάτων όπως η FRONTEX, μέσω ηλεκτρονικών ή πραγματικών τειχών, μέσω της επιχείρησης αλλαγής του όρου πρόσφυγας.

Την ίδια ώρα είναι σε ισχύ όλες οι συμφωνίες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην χώρα μας, όπως η Κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, που έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και εξακολούθησε να εφαρμόζεται και με κυβέρνηση ΝΔ.

Συνεπώς, όσο υψώνονται τείχη, εντείνονται οι απελάσεις και οι επαναπροωθήσεις, οι πρόσφυγες θα αναζητούν πιο επικίνδυνους δρόμους, την ώρα που μένουν στο απυρόβλητο τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων.

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι πρέπει να αποσυρθεί η Ελλάδα από την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, οι οποίοι γεννούν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό.

Στον αντίποδα, το ΚΚΕ προτείνει, είπε, να δίνονται τα χαρτιά για το άσυλο στο έδαφος της Τουρκίας με εποπτεία της ΕΕ και του ΟΗΕ και να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των προσφύγων για όσο διάστημα χρειαστεί να παραμείνουν στην Ελλάδα, με αξιοπρεπείς συνθήκες.

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα για σήμερα στις 8 μ.μ. στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα φορέων και σωματείων για να καταδικαστούν τα αίτια της τραγωδίας.

902.gr