Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Εδώ δεν είναι Γούντστοκ…»

Ένα νέο «αστέρι» της πολιτικής αναδείχθηκε από την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την πρόταση μομφής.

Το λαμπρό αυτό αστέρι δεν είναι άλλο από την Ασημίνα Σκόνδρα, βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ.

Ως άξια «θεματοφύλακας» των αξιών του Έθνους, η βουλευτής της ΝΔ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, εξύμνησε την πολιτική της κυβέρνησης και κατακεραύνωσε την Αριστερά, με λόγια-πραγματικό βάλσαμο για τις ψυχές των απανταχού οπαδών του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Αφού μίλησε για «μπαχαλάκηδες» που θέλουν την χώρα «ξέφραγο αμπέλι», το ανερχόμενο πολιτικό ταλέντο της κυβερνώσας παράταξης από την Καρδίτσα μπήκε στο… παρασύνθημα με μια ατάκα που έμοιαζε να ‘ναι βγαλμένη από την θρυλική ταινία «Λούφα και Παραλλαγή».

«Εδώ δεν είναι Γούντστοκ του 1969» είπε η κα. Ασημίνα Σκόνδρα βγάζοντας από μέσα της τον ενωμοτάρχη της δεκαετίας του ’70.

Θα περίμενε κανείς η βουλευτής της ΝΔ να διανθίσει τον όμορφο λόγο της με αναφορά για τους… «τεντιμπόηδες» του Νόμου 4000, τους αμαρτωλούς «χίπηδες», τα «παιδιά των λουλουδιών», τους ξεδιάντροπους γυμνιστές στα Μάταλα, τους άπλυτους «αναρχοκομμουνιστάς» και όλα αυτά που απειλούν τα ένδοξα ελληνοχριστιανικά – και νεοδημοκρατικά- ήθη.

Παρόλα αυτά, ο σύγχρονος και διδακτικός λόγος της κ. Σκόνδρα, απαύγασμα προοδευτικών αντιλήψεων που ταιριάζουν «γάντι» στα «εκπαιδευτικά» προγράμματα της κ. Κεραμέως περί «αγέννητου παιδιού», είναι ενδεικτικός του ιδεολογικού άξονα στον οποίο κινείται η κυβέρνηση των Κυριάκου Μητσοτάκη-Άδωνι Γεωργιάδη.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων