Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη-Δολοφονία 19χρονου: «Ακούστηκαν συνθήματα για ΠΑΟΚ και Άρη… Από το μπαλκόνι είδα τα παιδιά μαχαιρωμένα»

Συγκλο­νί­ζουν οι μαρ­τυ­ρί­ες κατοί­κων της περιο­χής Χαρι­λά­ου στην Θεσ­σα­λο­νί­κη όπου, κατά τις πρώ­τες πρω­ϊ­νές ώρες της Τρί­της, έγι­νε το φονι­κό με θύμα έναν δεκαν­νιά­χρο­νο άντρα.

Ο 19χρονος φαί­νε­ται να υπέ­κυ­ψε από ακα­τά­σχε­τη αιμορ­ρα­γία, ενώ οι δύο τραυ­μα­τί­ες παρε­λή­φθη­σαν από το ΕΚΑΒ και νοση­λεύ­ο­νται εκτός κιν­δύ­νου στο νοσο­κο­μείο Παπα­νι­κο­λά­ου όπου, σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία, νοση­λεύ­ο­νται εκτός κινδύνου.

Αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας περι­γρά­φει καρέ καρέ τι συνέ­βη χθες λίγο μετά τα μεσά­νυ­χτα: «Μετά τις 12.30, μια παρά άκου­σα φωνές και βρι­σιές. Βλέ­πω ότι παίρ­νουν ένα σκα­μπό από το μαγα­ζί που είναι στη γωνία και βαρά­νε ένα αυτο­κί­νη­το. Το κλώ­τσα­γαν. Και έφυ­γε ένα άσπρο αυτο­κί­νη­το από τα φανά­ρια τέρ­μα δεξιά. Φύγα­νε μετά έξι άτο­μα από κάτω. Ήρθε και μια κλού­βα της αστυ­νο­μί­ας. Μέχρι τη μια και κάτι γινό­ταν ένας πανικός».

Άλλος κάτοι­κος της περιο­χής σημεί­ω­σε πως ήταν μεγά­λη παρέα και επι­τέ­θη­κε στα τρία παι­διά, ενώ επί­σης άργη­σε η επέμ­βα­ση της ΕΛΑΣ «Έπε­σε ξύλο ανά­με­σα σε συμ­μο­ρί­ες παι­διών. Ακού­στη­καν βρι­σιές για Άρη και ΠΑΟΚ. Κάποια στιγ­μή ήρθε και η αστυ­νο­μία. Κάποιοι έφυ­γαν με ΙΧ. Το ασθε­νο­φό­ρο που ήρθε έκα­τσε του­λά­χι­στον μία ώρα. Ακό­μα έχει αίμα­τα», δήλω­σε ο ίδιος.

Και πρό­σθε­σε: «Ακού­σα­με φωνές, σπα­σί­μα­τα. Και το ρολόι της ΔΕΗ είναι σπα­σμέ­νο. Δε ξέρω τι πετού­σαν. Δε βγή­κε κανείς από την πολυ­κα­τοι­κία. Ήταν μεγά­λη παρέα. Ποιος να βγει; Η αστυ­νο­μία άργη­σε να έρθει».

Επι­χει­ρη­μα­τί­ας της γει­το­νιάς που δια­τη­ρεί κατά­στη­μα με ψιλι­κά περιέ­γρα­ψε πως είδε από το μπαλ­κό­νι της τα παι­διά μαχαι­ρω­μέ­να σε μια λίμνη αίμα­τος, ενώ οι αστυ­νο­μι­κοί τής ζήτη­σαν το υλι­κό από τις κάμε­ρες. Όπως ανέ­φε­ρε: «Από το μπαλ­κό­νι είδα τα παι­διά που ήταν μαχαι­ρω­μέ­να εδώ. Ήρθε αστυ­νο­μία, ασθε­νο­φό­ρο. Πάρα πολύς κόσμος. Πολ­λή αστυ­νο­μία. Και μου ζήτη­σαν να ανοί­ξω το μαγα­ζί για να πάρουν το κατα­γρα­φι­κό. Το ένα παι­δί ήταν ξαπλω­μέ­νο κάτω. Φαι­νό­ταν πάρα πολύ αίμα γύρω από το παλι­κά­ρι αυτό».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τραγικό συμβάν

«Πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα (01–02-2022) στην περιο­χή Χαρι­λά­ου σε υπαί­θριο χώρο, έπει­τα από επί­θε­ση άγνω­στων ατό­μων τραυ­μα­τί­στη­κε θανά­σι­μα 19χρονος ημεδαπός.

Ειδι­κό­τε­ρα, όπως προ­έ­κυ­ψε από την αστυ­νο­μι­κή έρευ­να, ομά­δα ατό­μων προ­σέγ­γι­σε παρέα νεα­ρών και έπει­τα από ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με την αθλη­τι­κή ομά­δα που υπο­στη­ρί­ζουν, εξα­πέ­λυ­σαν ενα­ντί­ον τους επί­θε­ση με αιχ­μη­ρά αντι­κεί­με­να και θλώ­ντα όργα­να, ενώ στη συνέ­χεια τρά­πη­καν σε φυγή.

Ασθε­νο­φό­ρα του ΕΚΑΒ παρέ­λα­βαν τον 19χρονο και δύο (2) ακό­μη άτο­μα και τους μετέ­φε­ραν σε νοσο­κο­μείο της πόλης όπου δια­πι­στώ­θη­κε ο θάνα­τος του πρώτου.

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν δεκα­πέ­ντε (15) προ­σα­γω­γές ατό­μων, εκ των οποί­ων ένας 27χρονος ημε­δα­πός συνε­λή­φθη για κατο­χή ναυ­τι­κού πυρσού.

Στο σημείο μετέ­βη συνερ­γείο της Υπο­διεύ­θυν­σης Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών Βορεί­ου Ελλά­δος, για την εξε­ρεύ­νη­ση του χώρου.

Προ­α­νά­κρι­ση διε­νερ­γεί το Τμή­μα Εγκλη­μά­των κατά Ζωής και Προ­σω­πι­κής Ελευ­θε­ρί­ας της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Θεσσαλονίκης».

Κ. Ζέρβας: Μαύρη σελίδα για την Θεσσαλονίκη

«Μαύ­ρη σελί­δα για τη Θεσ­σα­λο­νί­κη» χαρα­κτη­ρί­ζει ο δήμαρ­χος της πόλης Κων­στα­ντί­νος Ζέρ­βας τη δολο­φο­νία του νεα­ρού φιλά­θλου στην περιο­χή Χαρι­λά­ου, κατα­δι­κά­ζο­ντας «με από­λυ­το και κατη­γο­ρη­μα­τι­κό τρό­πο την οπα­δι­κή βία, τις συμπλο­κές, κάθε μορ­φής βίας».

«Είναι μια ήττα της πόλης και του οπα­δι­κού κινή­μα­τος», τονί­ζει ο κ. Ζέρ­βας σε δήλω­σή του και καλεί τις αστυ­νο­μι­κές αρχές να πρά­ξουν τα δέο­ντα, να συλ­λά­βουν και να οδη­γή­σουν στη δικαιο­σύ­νη τον ή τους δρά­στες και να επι­βλη­θούν οι προ­βλε­πό­με­νες ποι­νές χωρίς να χαθεί χρόνος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thesstoday.gr.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο