Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΔΥΕ-ΕΔΥΕΘ: Εκδηλώσεις τιμής για τον Γρ. Λαμπράκη

Την Παρασκευή 22/5 συμπληρώνονται 57 χρόνια από τη δολοφονία του αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Γρηγόρη Λαμπράκη.

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Από παλιότερο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ

Logo EEDYE header

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει πως «οι αγώνες και η θυσία του έχουν συνδεθεί αδιάρρηκτα με τους αγώνες του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την πολυπόθητη ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα όλων των ανθρώπων».
Τονίζει ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι η συνέχιση του αγώνα για τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν αυτός και τόσοι άλλοι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, «να δυναμώσει η κοινή μας πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους και την προσφυγιά. Να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ειρήνη, φιλία, ευημερία, αμοιβαία επωφελή συνεργασία των λαών!».

1

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή στις 11.30 π.μ. αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Γρ. Λαμπράκη στον Μαραθώνα.

Την ίδια μέρα η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης της πόλης, τους μαζικούς φορείς του λαού, της νεολαίας και των γυναικών, τις οργανώσεις του εργατικού κινήματος να πάρουν μέρος στην εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Λαμπράκη (διασταύρωση Ερμού και Βενιζέλου), στις 12 μ.