Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές ΣΕΗ: Στηρίζουμε – ψηφίζουμε μαζικά «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών»!

Αύριο, 19 Ιούνη, ολοκληρώνεται η διαδικασία των εκλογών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών που ξεκίνησε την Τετάρτη.

Η απερχόμενη διοίκηση Μπιμπίλα (ΑΕΝΑΗ — ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, τώρα και με νέο όνομα ως ΣΚΕΨΗ) ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής. Σαφώς κατώτερη των περιστάσεων. Όχι μόνο δεν βοήθησε, ως όφειλε, τον κλάδο και τα συμφέροντα των ηθοποιών, αλλά αντίθετα προέταξε τα συμφέροντα της εργοδοσίας και αναλώθηκε σε ανούσιες δημόσιες σχέσεις, προωθώντας προσωπικές καριέρες και υποβαθμίζοντας τον ρόλο και την λειτουργία του ΣΕΗ.

Ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος του Σωματείου, Σπύρος Μπιμπίλας, φρόντισε να εμφανιστεί περισσότερο στα παράθυρα τηλεοπτικών εκπομπών παρά στο ίδιο το ΣΕΗ, συγκαλώντας ελάχιστες γενικές συνελεύσεις παρά την σοβαρότητα των θεμάτων της επικαιρότητας. Ο ίδιος αυτός κύριος δεν ντράπηκε να συμμετάσχει στην απαράδεκτη, γεμάτη σεξιστικά υπονοούμενα, εβδομαδιαία σειρά του Μ. Σεφερλή στον ΑΝΤ1. Όταν δε ήρθε αντιμέτωπος με την κριτική, ο κ. Μπιμπίλας επιχείρησε να «βγει και απο πάνω» γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι… «σαν ηθοποιός θέλω να έχω γεύσεις από κάθε είδους δουλειά». Προφανώς, για τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΗ τα χυδαία «αστειάκια» περί «βιασμού» που ακούστηκαν στην εν λόγω σειρά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες.

Στην πραγματικότητα, για την απερχόμενη διοίκηση του ΣΕΗ (ΑΕΝΑΗ-ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ), «ασήμαντοι» είναι οι ίδιοι οι ηθοποιοί, οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι ανάγκες τους. Εξ’ ου και τα 72 ευρώ που ζήτησε απ’ τα μέλη του Σωματείου για να συμμετάσχουν στις εκλογές, όπως και ο αυταρχισμός με τον οποίο αντιμετώπισε τους συναδέλφους της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» στην πρόσφατη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

Είναι σαφές ότι η απερχόμενη διοίκηση Μπιμπίλα (ΑΝΕΑΗ, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, ΣΚΕΨΗ) θέλει ενα Σωματείο-παραμάγαζο της κυβερνητικής πολιτικής, του «νόμου και της τάξης», αποστειρωμένο και αποκομμένο από την κοινωνία, να λειτουργεί ως «όχημα» για την ανάδειξη προσωπικών φιλοδοξιών και όχι συλλογικού αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζόμενων του κλάδου.

Υπάρχει λύση; Υπάρχει.

Και βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους του χώρου που ήταν και είναι πάντα μπροστά, με ανιδιοτέλεια, στη μάχη για τα δικαιώματά του κλάδου.

Εκλογές ΣΕΗ: Αξιόλογοι ηθοποιοί-αγωνιστές στο ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών»

Κάλεσμα από την «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» για τις εκλογές του ΣΕΗ – Ποιοί μετέχουν στο ψηφοδέλτιο