Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ θα προσφέρει ανάσα στον λαό και θα ανοίξει δρόμο για το αύριο (VIDEO)

Στις επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις στα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά, στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο που μαί­νε­ται στην Ουκρα­νία, στη γενι­κευ­μέ­νη ακρί­βεια και στο ενδε­χό­με­νο των πρό­ω­ρων εκλο­γών ανα­φέρ­θη­κε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε συνέ­ντευ­ξη που παρα­χώ­ρη­σε στην ΕΡΤ1, στην εκπο­μπή «Επτά» και την δημο­σιο­γρά­φο Βάλια Πετούρη.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι η ελλη­νο­τουρ­κι­κή κρί­ση οφεί­λε­ται στους μεγά­λους αντα­γω­νι­σμούς στην περιο­χή, πρω­τί­στως στον αντα­γω­νι­σμό της τουρ­κι­κής και της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης, ενώ έκα­νε σαφές ότι οι «σύμ­μα­χοι» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν απο­τε­λούν εγγύ­η­ση για την εδα­φι­κή ακε­ραιό­τη­τα της Ελλά­δας, «το πολύ — πολύ να νίπτουν τας χεί­ρας τους». Όπως εξή­γη­σε, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και μεγά­λα καπι­τα­λι­στι­κά κρά­τη της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης σπρώ­χνουν σε δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για έναν συμ­βι­βα­σμό σε βάρος των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της Ελλά­δας, για­τί θεω­ρούν την Τουρ­κία «στρα­τη­γι­κό εταί­ρο», την οποία «δεν την θέλουν στην αγκα­λιά της Ρωσίας».

Εξέ­φρα­σε δε την ανη­συ­χία του ΚΚΕ για ένα θερ­μό επει­σό­διο, «για να λυθεί αυτό που προ­τί­θε­νται να κάνουν και η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, και η τούρ­κι­κη κυβέρ­νη­ση, και το ΝΑΤΟ, και οι ΗΠΑ, και η ΕΕ, δηλα­δή να υπάρ­ξει ένας συμ­βι­βα­σμός που θα είναι επώ­δυ­νος κυρί­ως για την Ελλά­δα, σε κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα, ακό­μα πιστεύω και σε τμή­μα της κυριαρ­χί­ας». «Για να υπάρ­ξει υπο­χώ­ρη­ση και συμ­βι­βα­σμός θα πρέ­πει να γίνει κάποιο τέτοιου είδους επει­σό­διο», προει­δο­ποί­η­σε, προ­σθέ­το­ντας πως ο ελλη­νι­κός λαός δεν πρό­κει­ται να δεχθεί κάτι τέτοιο.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας στη­λί­τευ­σε την εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία και τη μετα­τρο­πή της χώρας μας σε ένα απέ­ρα­ντο πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο. Για τον πόλε­μο στην Ουκρα­νία εκτί­μη­σε ότι θα είναι παρα­τε­τα­μέ­νος, με κίν­δυ­νο παρα­πέ­ρα κλι­μά­κω­σης και γενίκευσης.

Για την ακρί­βεια, ανέ­φε­ρε πως η οικο­νο­μία έχει κάθε φορά «αντο­χές» για να φορο­α­παλ­λάσ­σο­νται οι εφο­πλι­στές και οι βιο­μή­χα­νοι, για εξο­πλι­σμούς μαμούθ που υπη­ρε­τούν τις επι­θε­τι­κές ανά­γκες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν έχει ποτέ για τον λαό, ενώ παρου­σί­α­σε τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανα­κού­φι­ση των εργα­ζο­μέ­νων και των λαϊ­κών στρωμάτων.

Εκτί­μη­σε επί­σης πως είναι πολύ πιθα­νό το σενά­ριο των πρό­ω­ρων εκλο­γών και τόνι­σε πως μονα­δι­κή ανά­σα για τον λαό θα είναι η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ, για να εμπο­δί­ζει μέτρα σε βάρος του λαού, για να ανοί­ξει ο δρό­μος για το αύριο. Κάλε­σε δε να εκφρα­στεί στις εκλο­γές, με μεγά­λη δύνα­μη για το ΚΚΕ, αυτό που συμ­βαί­νει στους φοι­τη­τές, στα σωμα­τεία, σε συλ­λό­γους παντού σε όλη τη χώρα.

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο