Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνική εμπλοκή στα βρώμικα σχέδια του ΝΑΤΟ – Κίνδυνος θάνατος για το λαό

Φονιάδες ΝΑΤΟ

  • Επιβεβαιώνεται ότι το ΝΑΤΟ και η ελληνική εμπλοκή στα βρώμικα σχέδιά του είναι παράγοντες αστάθειας και κινδύνων για το λαό
  • Κανένας εφησυχασμός!
  • Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή της νεολαίας στην αυριανή μεγάλη συναυλία μαθητών – φοιτητών ενάντια στις βάσεις (7 μ.μ., Προπύλαια) και
  • στην καμπάνια συλλογής υπογραφών που συνεχίζεται«Αναρμόδιο» να κρίνει τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ παρουσίασε το ΝΑΤΟ ο Στόλτενμπεργκ, νομιμοποιώντας πλήρως τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. ΝΑΤΟικό άλλοθι και στη φονική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία που κλιμακώνεται.

Φονιάδες λαών Αμερικάνοι

  • Οι δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ αφαιρούν και το τελευταίο «φύλλο συκής» από την κυβέρνηση ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα, που εμφανίζουν τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ως «εγγυητές» τάχα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και θεματοφύλακες του «διεθνούς δικαίου» στην περιοχή.

 

ΜΑΘΗΤΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Δράση ενάντια στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

✔️  Με τη συναυλία που διοργανώνουν αύριο Σάββατο στις 7.30 μ.μ. στα Προπύλαια, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και Φοιτητικοί Σύλλογοι κλιμακώνουν τη δράση τους ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.Στη συναυλία συμμετέχουν οι: «Κοινοί Θνητοί», MC Yinka, Rebellion Connexion, Φρανκ, Rhyme Riot, Raibo, Altera Vita και μαθητικά συγκροτήματα.

✔️  Σε συμμετοχή στην αντιπολεμική – αντιΝΑΤΟική συναυλία καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Πολιτικών Μηχανικών, Ναυπηγών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής, ΕΜΜΕ, Οικονομικού, Μαθηματικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Παντείου. Παράλληλα, σε ψηφίσματά τους καταγγέλλουν την επίθεση ενάντια στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση εργαζομένων, φοιτητών, σωματείων και φοιτητικών συλλόγων το περασμένο Σάββατο. «Οι φοιτητές δυναμώνουμε τον αγώνα μας για μόρφωση – δουλειά – ζωή, φωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στην αντιπολεμική – αντιΝΑΤΟική συναυλία των φοιτητικών συλλόγων και μαθητικών συμβουλίων το Σάββατο 12/10 στις 19.30 στα Προπύλαια», τονίζουν.

⚠️ Στο μεταξύ κλιμακώνεται η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη ΣυρίαΔεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι από τις τουρκικές επιδρομές, ενώ συνεχίζονται οι υποκριτικές αντιδράσεις.

Προχωράει η τρίτη στρατιωτική επέμβαση του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία, με τις πλάτες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αλλά και τις υποκριτικές εν πολλοίς αντιδράσεις διαφόρων πλευρών. Αυτό που αναδεικνύεται, για άλλη μια φορά, είναι ότι ο εξελισσόμενος πόλεμος στην περιοχή είναι μέρος ευρύτερων ανακατατάξεων, που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, όπου συγκρούονται ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

✔️  Το πρώτο 48ωρο των επιθέσεων καταγράφονται εκατοντάδες νεκροί και πολλές δεκάδες τραυματίες αλλά και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι άμαχοι, κυρίως Κούρδοι, που προσπαθούν να γλιτώσουν από μια νέα σφαγή.


Ενημέρωση |> όλες οι εξελίξεις -|> Κάτω τα χέρια από τη Συρία! <|-