Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εμετικός Βελόπουλος: Έκανε γκάλοπ για το αν πρέπει να στείλουμε βοήθεια στους «βάρβαρους Τούρκους»!!

«Πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι» λέει ο λαός μας και δεν έχει καθόλου άδικο. Έτσι και οι εθνορατσιστικές, ακροδεξιές αντιλήψεις που ουδέποτε εγκατέλειψαν τον Κυριάκο Βελόπουλο βγήκαν ξανά στην επιφάνεια μετά τον καταστρεπτικό σεισμό που έπληξε τη γειτονική μας χώρα.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ επέλεξε να κάνει… γκάλοπ στο διαδίκτυο με την εξής άθλια λεζάντα-ερώτηση: «Το να στείλουμε βοήθεια στην Τουρκία έιναι πολιτισμένη ανθρώπινη πράξη, όπως και οι σφαγές και οι βιασμοί που κάνουν οι βάρβαροι Τούρκοι (κάθε εισβολέας) όταν εισβάλλουν σε άλλη χώρα (βλέπε ΚΥΠΡΟΣ). ΕΡΩΤΗΜΑ: ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ;»

Κάτι που θα έπρεπε να είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για κάθε ανθρώπινο ον, δηλαδή η ανθρωπιστική βοήθεια σε έναν λαό που δοκιμάζεται σκληρά, για τον Βελόπουλο είναι ερώτημα για… γκάλοπ!

Τύποι σαν τον Βελόπουλο όχι μόνο αρνούνται να δουν το ανθρώπινο δράμα που εξελίσσεται, αλλά επιχειρούν να το πολιτικοποιήσουν, χωρίζοντας τους σεισμοπαθείς σε «βάρβαρους» και μη.

Η ανάρτηση του επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» προκάλεσε εύλογα αντιδράσεις, αναγκάζοντας τον τηλεπωλητή κηραλοιφών να την αποσύρει κακήν κακώς, συνεχίζοντας ωστόσο να απαντά προκλητικά σε μηνύματα που του έστελναν χρήστες του Twitter.

Να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του….

«Διασκεδάζοντας» τις εντυπώσεις

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την άθλια ανάρτηση του προέδρου της, η «Ελληνική Λύση» προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση αφήνοντας ωστόσο και πάλι χαρακτηρισμούς ενάντια στο γειτονικό λαό:

«Παρά την εχθρική στάση της Τουρκίας προς την Ελλάδα, την ασέβεια των Τούρκων στρατιωτικών και πολιτικών στην πρόσφατη τραγωδία των δύο ηρώων πιλότων μας, παρά τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό Έλληνα στην Κύπρο μόλις χθες, η Ελλάδα οφείλει (αφού της ζητηθεί) να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν είμαστε βάρβαροι.Ως Έλληνες, οφείλουμε να εκφράσουμε τα χριστιανικά μας συναισθήματα αλληλεγγύης. Άμεση πρέπει να είναι και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολύπαθη Συρία αλλά και στο Λίβανο. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί αρωγός στις δυο φίλες χώρες που επίσης επλήγησαν από τον σεισμό».