Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενδοαστική σύγκρουση στη Ρωσία: Μισθοφόροι της Wagner στα 400 χιλιόμετρα από τη Μόσχα

Κλιμακώνεται η ενδοαστική σύγκρουση στη Ρωσία καθώς, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, μισθοφόροι της Wagner εισήλθαν στη ρωσική περιφέρεια Λιπέτσκ, περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, επιβεβαιώνοντας την προώθηση των μισθοφόρων της οργάνωσης προς τη ρωσική πρωτεύουσα.

Μια φάλαγγα με μαχητές της Wagner που πλησιάζει προς τα περίχωρα της Μόσχας έχει περίπου 5.000 άνδρες και επικεφαλής της είναι ο ανώτερος διοικητής της μισθοφορικής οργάνωσης, ο Ντμίτρι Ούτκιν, δήλωσε σήμερα μια πηγή που βρίσκεται κοντά στη διοίκηση στο κατεχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της ουκρανικής επαρχίας Ντονέτσκ.

«Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου και οι αρχές (…) λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια του πληθυσμού. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», σημείωσε ο περιφερειάρχης του Λιπέτσκ, Ιγκόρ Αρταμόνοφ

Πολιτικοί και ολιγάρχες φεύγουν από τη Μόσχα με ιδιωτικά αεροπλάνα – Το προεδρικό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ

Ο ιστότοπος Vaznie Istorii επικαλούμενος το Flightradar, έγραψε ότι το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν απογειώθηκε από τη Μόσχα με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. «Ο προορισμός της πτήσης δεν έχει διευκρινιστεί, εξαφανίστηκε από το σύστημα εντοπισμού κοντά στην περιοχή Τβερ. Μια από τις κατοικίες του Πούτιν βρίσκεται στην περιοχή του Τβερ», γράφει ο ιστότοπος.

Από την πλευρά του, το RIA Novosti μετέδωσε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο.

Το κανάλι VChK-OGPU στο Telegram επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι αναμεταδότες της προεδρικής ειδικής πτητικής μονάδας Rossiya TU-214PU (ειδικό αεροσκάφος επιτρέπει τη διοίκηση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου) που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Βνούκοβο με κατεύθυνση προς την Αγία Πετρούπολη, απενεργοποιήθηκαν κοντά στην περιοχή Τβερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, RIA Novosti.