Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Το 61% των Αμερικανών κατά των περιορισμών στην άμβλωση

Δημο­σκό­πη­ση υπέ­δει­ξε ότι το 61% των ψηφο­φό­ρων στις ΗΠΑ τάσ­σε­ται κατά της από­φα­σης που έλα­βε πριν από έναν χρό­νο το Ανώ­τα­το Δικα­στή­ριο να άρει την συνταγ­μα­τι­κή κατο­χύ­ρω­ση του δικαιώ­μα­τος στην άμβλω­ση, στοι­χείο που αφή­νει να εννοη­θεί πως το ζήτη­μα θα μπο­ρού­σε να αξιο­ποι­η­θεί από τους Δημο­κρα­τι­κούς στις εκλο­γές του 2024.

Έναν χρό­νο μετά την από­φα­ση του Ανω­τά­του Δικα­στη­ρί­ου, οι τρεις στους πέντε αμε­ρι­κα­νούς ψηφο­φό­ρους απο­δο­κι­μά­ζουν την από­φα­ση του σώμα­τος να ανα­τρέ­ψουν την ιστο­ρι­κή από­φα­ση στην υπό­θε­ση Ρόου ενα­ντί­ον Γου­έιντ (1973), με την οποία κατο­χυ­ρώ­θη­κε συνταγ­μα­τι­κά το δικαί­ω­μα στην άμβλω­ση, δεί­χνει η δημο­σκό­πη­ση που μετα­δό­θη­κε από το NBC News.

Το συντρι­πτι­κό 80% των γυναι­κών μετα­ξύ 18 και 46 ετών αντι­τί­θε­ται στην από­φα­ση, όπως και τα δύο τρί­τα των γυναι­κών στα προ­ά­στια, δημο­γρα­φι­κό στοιχείο-κλειδί.

Αλλά και το ένα τρί­το των Ρεπου­μπλι­κά­νων δια­φω­νεί με την από­φα­ση, η οποία στην πρά­ξη άφη­σε στις πολι­τεί­ες τη δια­κρι­τι­κή ευχέ­ρεια να νομο­θε­τή­σουν για την άμβλω­ση ή να την απα­γο­ρεύ­σουν εντελώς.

Δημο­σκό­πη­ση που μετα­δό­θη­κε από το CBS News είχε παρό­μοια ευρή­μα­τα, έδει­ξε πως το 57% των ψηφο­φό­ρων θεω­ρεί την από­φα­ση του Ανώ­τα­του Δικα­στη­ρί­ου «κακή για τη χώρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο