Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Αναστέλλει την πορεία προς τη Μόσχα ο Πριγκόζιν — Καλεί τις δυνάμεις του να υποχωρήσουν

Σύμ­φω­να με τις τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες ο επι­κε­φα­λής της ρωσι­κής εται­ρί­ας μισθο­φό­ρων Wagner Γεβγκέ­νι Πρι­γκό­ζιν„ μετά από συνο­μι­λί­ες που είχε με τον πρό­ε­δρο της Λευ­κο­ρω­σί­ας Αλε­ξά­ντρ Λου­κα­σέν­κο, ανα­κοί­νω­σε πως έδω­σε εντο­λή στις δυνά­μεις του να υπο­χω­ρή­σουν και να επι­στρέ­ψουν στις βάσεις τους, προ­κει­μέ­νου να απο­τρα­πεί «αιμα­το­χυ­σία».

«Τώρα ήρθε εκεί­νη η στιγ­μή, που μπο­ρεί να χυθεί αίμα. Γι’ αυτό τον λόγο, συνει­δη­το­ποιώ­ντας όλη την ευθύ­νη για αυτό, ότι θα χυθεί ρωσι­κό αίμα από την μία πλευ­ρά, ανα­στρέ­φου­με τις φάλαγ­γές μας και φεύ­γου­με προς την αντί­θε­τη κατεύ­θυν­ση στα στρα­τό­πε­δα του πεδί­ου σύμ­φω­να με το σχέ­διο», δήλω­σε ο Πριγκόζιν.

Ο ίδιος δήλω­σε πως οι μαχη­τές του είχαν προ­χω­ρή­σει περί­που 200 χιλιό­με­τρα προς την κατεύ­θυν­ση της Μόσχας κατά το τελευ­ταίο 24ωρο.

«Ο Πριγκόζιν συμφώνησε σε αποκλιμάκωση», λέει το Μινσκ

Το γρα­φείο του προ­έ­δρου της Λευ­κο­ρω­σί­ας Αλε­ξά­ντερ Λου­κα­σέν­κο ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι είχε μεσο­λα­βή­σει για τη σύνα­ψη συμ­φω­νί­ας με τον αρχη­γό των Ρώσων μισθο­φό­ρων, Γεβγκέ­νι Πρι­γκό­ζιν, ο οποί­ος συμ­φώ­νη­σε να απο­κλι­μα­κώ­σει την κατάσταση.

Η ανα­κοί­νω­ση, που μετα­δό­θη­κε στο επί­ση­μο κανά­λι Telegram της λευ­κο­ρω­σι­κής προ­ε­δρί­ας, ανέ­φε­ρε ότι ο Πρι­γκό­ζιν συμ­φώ­νη­σε να στα­μα­τή­σει την περαι­τέ­ρω μετα­κί­νη­ση μαχη­τών της Wagner σε όλη τη Ρωσία.

Ενδο­α­στι­κή σύγκρου­ση στη Ρωσία: Μισθο­φό­ροι της Wagner στα 400 χιλιό­με­τρα από τη Μόσχα

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο