Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενδοαστική σύγκρουση στη Ρωσία: Μισθοφόροι της Wagner στα 400 χιλιόμετρα από τη Μόσχα

Κλι­μα­κώ­νε­ται η ενδο­α­στι­κή σύγκρου­ση στη Ρωσία καθώς, όπως μετα­δί­δουν διε­θνή μέσα ενη­μέ­ρω­σης, μισθο­φό­ροι της Wagner εισήλ­θαν στη ρωσι­κή περι­φέ­ρεια Λιπέ­τσκ, περί­που 400 χιλιό­με­τρα νότια της Μόσχας, επι­βε­βαιώ­νο­ντας την προ­ώ­θη­ση των μισθο­φό­ρων της οργά­νω­σης προς τη ρωσι­κή πρωτεύουσα.

Μια φάλαγ­γα με μαχη­τές της Wagner που πλη­σιά­ζει προς τα περί­χω­ρα της Μόσχας έχει περί­που 5.000 άνδρες και επι­κε­φα­λής της είναι ο ανώ­τε­ρος διοι­κη­τής της μισθο­φο­ρι­κής οργά­νω­σης, ο Ντμί­τρι Ούτ­κιν, δήλω­σε σήμε­ρα μια πηγή που βρί­σκε­ται κοντά στη διοί­κη­ση στο κατε­χό­με­νο από τη Ρωσία τμή­μα της ουκρα­νι­κής επαρ­χί­ας Ντονέτσκ.

«Οι δυνά­μεις επι­βο­λής του νόμου και οι αρχές (…) λαμ­βά­νουν όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για να εγγυ­η­θούν την ασφά­λεια του πλη­θυ­σμού. Η κατά­στα­ση είναι υπό έλεγ­χο», σημεί­ω­σε ο περι­φε­ρειάρ­χης του Λιπέ­τσκ, Ιγκόρ Αρταμόνοφ

Πολι­τι­κοί και ολι­γάρ­χες φεύ­γουν από τη Μόσχα με ιδιω­τι­κά αερο­πλά­να — Το προ­ε­δρι­κό αερο­σκά­φος χάθη­κε από τα ραντάρ

Ο ιστό­το­πος Vaznie Istorii επι­κα­λού­με­νος το Flightradar, έγρα­ψε ότι το αερο­πλά­νο του Ρώσου προ­έ­δρου Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν απο­γειώ­θη­κε από τη Μόσχα με κατεύ­θυν­ση την Αγία Πετρού­πο­λη και εξα­φα­νί­στη­κε από τα ραντάρ. «Ο προ­ο­ρι­σμός της πτή­σης δεν έχει διευ­κρι­νι­στεί, εξα­φα­νί­στη­κε από το σύστη­μα εντο­πι­σμού κοντά στην περιο­χή Τβερ. Μια από τις κατοι­κί­ες του Πού­τιν βρί­σκε­ται στην περιο­χή του Τβερ», γρά­φει ο ιστότοπος.

Από την πλευ­ρά του, το RIA Novosti μετέ­δω­σε ότι ο εκπρό­σω­πος Τύπου του Ρώσου προ­έ­δρου, ο Ντμί­τρι Πεσκόφ, δήλω­σε ότι ο Πού­τιν εργά­ζε­ται στο Κρεμλίνο.

Το κανά­λι VChK-OGPU στο Telegram επέ­στη­σε την προ­σο­χή στο γεγο­νός ότι οι ανα­με­τα­δό­τες της προ­ε­δρι­κής ειδι­κής πτη­τι­κής μονά­δας Rossiya TU-214PU (ειδι­κό αερο­σκά­φος επι­τρέ­πει τη διοί­κη­ση σε περί­πτω­ση πυρη­νι­κού πολέ­μου) που είχε απο­γειω­θεί από το αερο­δρό­μιο Βνού­κο­βο με κατεύ­θυν­ση προς την Αγία Πετρού­πο­λη, απε­νερ­γο­ποι­ή­θη­καν κοντά στην περιο­χή Τβερ.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, RIA Novosti.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο