Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Στο φιλότιμο και την αλληλεγγύη αντί σε έργα τα ρίχνει ξανά η κυβέρνηση

Το …φιλότιμο εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να επικαλείται η κυβέρνηση, τη στιγμή που οι ΜΕΘ είναι γεμάτες σχεδόν σε όλη τη χώρα και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν. Παράλληλα την ευθύνη της για την έλλειψη μέτρων σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας επιχειρεί να την «κρύψει» πίσω από την αναμονή του εμβολίου.

Κατά την καθιερωμένη πια ενημέρωση για το σύστημα Υγείας, κάθε Τετάρτη, από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, δεν έλειψαν και σήμερα τα …παρακάλια προς τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα καθώς, όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση παράτησε -ενόψει εμβολίου- την κατάσταση στο έλεός της.

«Η κατάσταση είναι πιεστική στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ειδικά στις ΜΕΘ», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως η κάλυψη στις ΜΕΘ φτάνει αυτή τη στιγμή στο 83% στην επικράτεια, στο 91% στη Θεσσαλονίκη και στο 77% στην Αττική. Παράλληλα, στην «ανασκόπηση» μέχρι τώρα, που έκανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Παναγιώτης Πρεζεράκος, δεν αναφέρθηκε καθόλου στις δράσεις του υπουργείου, αλλά στις ατελείωτες ώρες συσκέψεων των επιδημιολόγων, στη συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές, πως πολλαπλασιάστηκαν τα τεστ (αν και ομολόγησε πως πολλά από αυτά αρχικά ήταν ως «επιβεβαίωση» των rapid) και στο ότι πλέον τα πράγματα βελτιώνονται λόγω των αποτελεσματικών όπλων.

Ωστόσο και αυτός μίλησε για κούραση του κόσμου, για δοκιμή των αντοχών τους από αυτή την κατάσταση, στην ανάγκη της συνέχισης της ίδιας συμπεριφοράς από τον λαό, ενώ δεν ξέχασε να «θριαμβολογήσει» για την εικόνα της χώρας σε σύγκριση θανάτων και κρουσμάτων με άλλες χώρες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο υπουργός ανάμεσα στα γνωστά «συχαρίκια» προς το υγειονομικό προσωπικό, έβαλε και διλήμματα στους πολίτες, λέγοντας πως αν έρθει το τρίτο κύμα της πανδημίας τώρα και οι πολίτες δείξουν χαλάρωση στα μέτρα, δεν θα έχουν δείξει αλληλεγγύη σε αυτούς που χάνονται καθημερινά και στους διασωληνωμένους.

Τέλος, ανέφερε πως «φτιάξαμε ένα σύστημα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά», μίλησε για «ευεργέτες», που δεν είναι άλλοι από ιδρύματα που έκαναν δωρεές, για συνεφημερίες νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών στη Β. Ελλάδα, αλλά και πως μέχρι τέλος Δεκέμβρη θα έχουν αυξηθεί οι ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Β. Κικίλιας, πιο επιβαρυμένες περιοχές είναι η Πιερία, η Δράμα, το Κιλκίς, η Πέλλα, η Ημαθία, η Ξάνθη, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη και η Φλώρινα, οι εισαγωγές με τα εξιτήρια στα νοσοκομεία είναι σχεδόν ίδιες τις τελευταίες τρεις ημέρες και πως η κατάσταση στη Δυτική Αττική σε ό,τι αφορά τα κρούσματα είναι ανησυχητική.

Πηγή: 902.gr

Σκληρός Απρίλης του 2020μ.Χ.