Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επέτειος δολοφονίας Αλ. Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια

Συγκέντρωση στην Αθήνα έγινε το βράδυ της Παρασκευής με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές».

Τις προηγούμενες μέρες, η κυβέρνηση καλλιεργούσε κλίμα αστυνομοκρατίας, ενώ την Παρασκευή από νωρίς το πρωί, περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί έκαναν ελέγχους και περιπολούσαν σε όλη την Αθήνα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς την Βουλή. Φτάνοντας στα Προπύλαια κάποια μπλοκ από την πορεία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποια άλλα διαλύθηκαν στην Ομόνοια. Σημειώνεται ότι στις 9 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου.

. Την ώρα που συγκεντρωμένοι κατευθύνονταν στα Εξάρχεια σημειώθηκαν επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών. Κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ αργότερα σημειώθηκε ένταση στην οδό Μαυρομιχάλη, λίγο πριν από το καθορισμένο μνημόσυνο στο χώρο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής.

Αυτή την ώρα η ένταση έχει μεταφερθεί στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Νεαροί πέταξαν βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη.

Στην αντίστοιχη συγκέντρωση της Πάτρας έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και κουκουλοφόρους. Στο ύψος της πλατείας Γεωργίου επί της οδού Κορίνθου τμήμα των συγκεντρωμένων με κράνη έριξαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.