Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία: Προσηλωμένη στην υλοποίηση αυταρχικών και αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων η δημοτική αρχή

Την επί­μο­νη προ­σπά­θεια της δημο­τι­κής αρχής να προ­χω­ρή­σει σε ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση υπη­ρε­σιών, καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­σή της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Ν. Ιωνίας.

Επι­ση­μαί­νει πως «μπο­ρεί το χρο­νι­κό διά­στη­μα που στη διοί­κη­ση του δήμου είναι η παρά­τα­ξη “Δύνα­μη Προ­ο­πτι­κής” της δημάρ­χου κ. Θωμα­ΐ­δου να είναι σύντο­μο, αλλά τα έργα και οι ημέ­ρες της δεί­χνουν καθα­ρά ότι βαδί­ζει στα­θε­ρά στην υλο­ποί­η­ση των πιο αυταρ­χι­κών και αντι­λαϊ­κών αντερ­γα­τι­κών μέτρων που έχουν θεσπι­στεί κατά και­ρούς από τις διά­φο­ρες κυβερνήσεις».

Τονί­ζει επί­σης πως στις πρώ­τες προ­τε­ραιό­τη­τες της δημο­τι­κής αρχής Θωμα­ΐ­δου «τέθη­κε η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση υπη­ρε­σιών του δήμου και συγκε­κρι­μέ­να της Διεύ­θυν­σης Περι­βάλ­λο­ντος. Παρά το ότι το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, μετά από εισή­γη­ση του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων του Δήμου, είχε κατα­ψη­φί­σει και με τις ψήφους της παρά­τα­ξης της κ. δημάρ­χου τον αντια­να­πτυ­ξια­κό νόμο της κυβέρ­νη­σης, που πλέ­ον επι­τρέ­πει, εκτός των άλλων, την εκχώ­ρη­ση τόσο της καθα­ριό­τη­τας όσο και του ηλε­κτρο­φω­τι­σμού, πριν αλέ­κτο­ρα φωνή­σαι, στο επό­με­νο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, ειση­γή­θη­καν την παρα­χώ­ρη­ση της υπη­ρε­σί­ας μετα­φο­ράς υλι­κών κατε­δα­φί­σε­ων — ογκω­δών αντι­κει­μέ­νων και στρω­μα­το­ποι­ί­ας σε ιδιώ­τη λέγο­ντας ένα σωρό ψέμα­τα, με σκο­πό να μας παραπλανήσουν».

Ωστό­σο, «αν και το Δημο­τι­κό συμ­βού­λιο κατα­φή­φι­σε την εισή­γη­ση ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης αυτής της υπη­ρε­σί­ας, με εξαί­ρε­ση την παρά­τα­ξη της δημάρ­χου και την παρά­τα­ξη του κ. Κου­κου­λά­ρη, η ισχνή μειο­ψη­φία της διοί­κη­σης του δήμου, αντί να προ­χω­ρή­σει άμε­σα στις απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες για να ξεπε­ρα­στούν τα όποια εμπό­δια και να παρα­μεί­νει στο δήμο η υπη­ρε­σία, με δελ­τίο Τύπου που έβγα­λε και ανα­μα­σώ­ντας τα ίδια ψέμα­τα προ­σπά­θη­σε να δικαιο­λο­γή­σει την αντερ­γα­τι­κή και αντι­λαϊ­κή επι­λο­γή της, να προ­χω­ρή­σει στην ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της υπη­ρε­σί­ας. Υλο­ποιώ­ντας όπως φαί­νε­ται άνω­θεν εντο­λές και πιε­ζό­με­νη, ξανά­φε­ρε δεύ­τε­ρη φορά στο επό­με­νο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο της 25-11-2019 την ίδια εισή­γη­ση, επι­μέ­νο­ντας να παρα­χω­ρή­σει ντε και καλά την απο­κο­μι­δή σε ιδιώτη».

Σ’ αυτήν τη δεύ­τε­ρη συνε­δρί­α­ση, συνε­χί­ζει η ανα­κοί­νω­ση, «φάνη­κε καθα­ρά και από συγκε­κρι­μέ­νες τοπο­θε­τή­σεις που έγι­ναν, ότι μπο­ρεί το θέμα της απο­κο­μι­δής να λυθεί, χωρίς να χρειά­ζε­ται να προ­σφύ­γει ο δήμος στη συνερ­γα­σία με εργο­λά­βο, συνε­χί­ζο­ντας να εκτε­λεί την αρμο­διό­τη­τα όπως έκα­νε τόσα χρό­νια χωρίς να προ­κύ­πτει κανέ­να εμπόδιο».

Υπο­γραμ­μί­ζει μάλι­στα πως «αν πραγ­μα­τι­κά η παρού­σα διοί­κη­ση ήθε­λε να μην δημιουρ­γού­νται προ­βλή­μα­τα και κίν­δυ­νοι για την πόλη λόγω της ανε­πάρ­κειας των ανα­γκαί­ων έργων υπο­δο­μής που χρειά­ζο­νται, δεν έχει παρά να φρο­ντί­σει τόσο για την επί­σπευ­ση εκτέ­λε­σης όσων έργων πραγ­μα­τι­κά καρ­κι­νο­βα­τούν, αλλά και τον σχε­δια­σμό και υλο­ποί­η­ση όσων άλλων απαι­τού­νται. Αντί γι’ αυτό προ­σπά­θη­σαν να επι­βά­λουν την εκχώ­ρη­ση της καθα­ριό­τη­τας σαν μια δήθεν προ­σω­ρι­νή ανά­θε­ση σε ιδιώ­τη ώστε να μετα­τρα­πεί στη συνέ­χεια στο γνω­στό “ουδέν μονι­μό­τε­ρο του προ­σω­ρι­νού” με στό­χο αυτό να συνε­χι­στεί, να διευ­ρυν­θεί και σε άλλες υπη­ρε­σί­ες και τέλος να παγιωθεί».

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» με γνώμονα:

– Την προ­ά­σπι­ση και δια­σφά­λι­ση του δημό­σιου και κοι­νω­νι­κού χαρα­κτή­ρα που πρέ­πει να έχουν οι υπη­ρε­σί­ες καθα­ριό­τη­τας (με όποιες παρα­τη­ρή­σεις έχου­με κατά και­ρούς εκφράσει).

– Την απο­τρο­πή της εκχώ­ρη­σης υπη­ρε­σιών σε ιδιώ­τες που στο­χεύ­ει στην έντα­ση του ξεζου­μί­σμα­τος των εργα­ζο­μέ­νων, με την κατάρ­γη­ση των μόνι­μων θέσε­ων εργα­σί­ας και στον δήμο μας, για να ικα­νο­ποι­η­θούν οι απαι­τή­σεις των εργο­λά­βων για ακό­μη περισ­σό­τε­ρα κέρ­δη σε βάρος όλων μας.

– Ότι η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση κοι­νω­νι­κών υπη­ρε­σιών, όπως η καθα­ριό­τη­τα, συνε­πά­γε­ται την ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη υπο­βάθ­μι­ση των παρε­χό­με­νων υπη­ρε­σιών στον τομέα αυτό, ενώ αργά ή γρή­γο­ρα θα προ­σθέ­σει και νέα δυσβά­στα­χτα οικο­νο­μι­κά βάρη στη λαϊ­κή οικογένεια.

– Την από­πει­ρα της Δημο­τι­κής Αρχής να την ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σει με το “καλη­μέ­ρα σας” που δεν αφή­νει κανέ­να περι­θώ­ριο αυτα­πα­τών για την πολι­τι­κή που θέλει να εφαρμόσει

καλεί τους εργα­ζό­με­νους του δήμου, τους εργα­ζό­με­νους και τους συντα­ξιού­χους της Ν. Ιωνί­ας «να βρί­σκο­νται σε ετοι­μό­τη­τα. Οι “ανα­πτυ­ξια­κοί” νόμοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που μας τσα­κί­ζουν και θέλει να υλο­ποι­ή­σει η δημο­τι­κή αρχή δεν θα επι­τρέ­ψου­με να περά­σουν. Κάτω τα χέρια από το δημό­σιο χαρα­κτή­ρα των υπη­ρε­σιών του δήμου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο