Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευθεία απειλή της Μόσχας: Οι χώρες που δίνουν οπλισμό στην Ουκρανία θα έχουν συνέπειες

Ευθεία απειλή στις χώρες που παρέχουν πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, για να χρησιμοποιηθεί εναντίων των ρωσικών δυνάμεων, απηύθυνε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, λέγοντας ότι «θα είναι υπεύθυνες για τις συνέπειες των πράξεών τους», αναδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο τους ανυπολόγιστους κινδύνους από την ιμπεριαλιστική σύγκρουση.

«Οι δομές και οι οντότητες της ΕΕ που εμπλέκονται στην μεταφορά φονικών όπλων και καυσίμων στην Ουκρανία, θα θεωρηθούν υπεύθυνες για τις συνέπειες των πράξεών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναδεικνύοντας τους τεράστιους κινδύνους που ενέχει για το λαό μας η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο.

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ προέτρεψε τις χώρες που εξοπλίζουν το Κίεβο «να αντιληφθούν την σοβαρότητα αυτών των συνεπειών».

Υπενθυμίζεται πως η Ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει στην Ουκρανία τέσσερα φορτία με πολεμικό οπλισμό. Το απόγευμα της Δευτέρας αναχώρησαν για την Πολωνία δύο ακόμη μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 που μεταφέρουν όπλα και πολεμοφόδια για τον Ουκρανικό λαό, αναβαθμίζοντας την ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Επίσης με σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών αεροσκαφών.

Ναπολέων Σουκατζίδης Το μεγαλείο ενός αγωνιστή της Αντίστασης, του Θέμου Κορνάρου