Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βόρεια Κορέα: Η βασική αιτία της ουκρανικής κρίσης οφείλεται αποκλειστικά στην ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ και της Δύσης

Η Βόρεια Κορέα έσπα­σε τη σιω­πή της σήμε­ρα για τη ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρα­νία, κατη­γο­ρώ­ντας την «ηγε­μο­νι­κή πολι­τι­κή» και τον «αυταρ­χι­σμό» των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών και της Δύσης.

Αυτή ήταν η πρώ­τη επί­ση­μη ανα­κοί­νω­ση της Πιον­γκιάνγκ, πέντε ημέ­ρες μετά την έναρ­ξη του πολέ­μου, με το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών της Βόρειας Κορέ­ας να ανα­φέ­ρει ότι η Δύση είναι ένο­χη για «κατά­χρη­ση εξουσίας».

«Η βασι­κή αιτία της ουκρα­νι­κής κρί­σης οφεί­λε­ται απο­κλει­στι­κά στην ηγε­μο­νι­κή πολι­τι­κή των ΗΠΑ και της Δύσης, οι οποί­ες επι­βάλ­λο­νται με αυταρ­χι­σμό και κατά­χρη­ση εξου­σί­ας ενα­ντί­ον άλλων χωρών» μετέ­δω­σε το βορειο­κο­ρε­α­τι­κό πρα­κτο­ρείο KCNA, επι­κα­λού­με­νο έναν μη κατο­νο­μα­ζό­με­νο εκπρό­σω­πο του υπουργείου.

Η Βόρεια Κορέα κατη­γό­ρη­σε επί­σης την Ουά­σιγ­κτον και τους συμ­μά­χους της ότι «αγνο­ούν τα εύλο­γα και θεμι­τά αιτή­μα­τα της Ρωσί­ας» που ζητά να της δοθούν εγγυ­ή­σεις για την ασφά­λειά της.

«Υπο­νο­μεύ­ουν συστη­μα­τι­κά το ευρω­παϊ­κό περι­βάλ­λον ασφα­λεί­ας, επι­διώ­κο­ντας τη διεύ­ρυν­ση του ΝΑΤΟ προς ανα­το­λάς, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης και της κατά­φω­ρης ανά­πτυ­ξης επι­θε­τι­κών οπλι­κών συστη­μά­των», γρά­φει το KCNA.

«Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα απο­δει­κνύ­ει για άλλη μια φορά ότι για όσο υπάρ­χει η μονο­με­ρής και διπρό­σω­πη πολι­τι­κή των ΗΠΑ που απει­λεί την ειρή­νη και την ασφά­λεια ενός κυρί­αρ­χου κρά­τους, δεν θα υπάρ­ξει ποτέ ειρή­νη στον κόσμο», κατα­λή­γει η ανακοίνωση.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο