Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζάκυνθος: Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε η θετή μητέρα που κακοποιούσε τα δύο παιδιά

Σε φυλάκιση 16 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου η 49χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για την κακοποίηση δύο παιδιών.

Τα παιδιά 9 και 12 ετών βρέθηκαν κακοποιημένα από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ζακύνθου με τους μώλωπες στο σώμα τους να μαρτυρούν τη βία, που υπέστησαν. Είχαν καταφύγει βοήθεια από τη γειτόνισσα ζητώντας της να καλέσει την αστυνομία.

Η γειτόνισσα δήλωσε πως το μεγαλύτερο αγόρι έφτασε κάθιδρο και σοκαρισμένο στο σπίτι της (…). Σήκωσε την μπλούζα του και μας έδειξε εκδορές στην ωμοπλάτη, με αίμα».

H μητέρα κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή βία και απειλή κατά συρροή. Η ίδια δηλώνει αθώα και μέσω της δικηγόρου της χαρακτηρίζει «υπερβολικά» όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί, λέγοντας ότι μπορεί αύριο να είναι όλοι μαζί στο σπίτι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, ο σύζυγος της 49χρονης αυτοκτόνησε πριν λίγες ημέρες. Είχαν υιοθετήσει πριν περίπου τρία χρόνια τα παιδιά, τα οποία έχουν καταγγείλει πως η γυναίκα άρχισε να τα κακοποιεί αμέσως μετά.

 

Το “έπος” του Γουέμπλεϊ, αφηγείται ο Αριστείδης Καμάρας