Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θοδωρής Χιώνης: Κάθε συζήτηση για τα ορφανά των ναζί δημιουργεί ανοχή στον φασισμό (VIDEO)

Η συζήτηση γύρω από τις δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου, κρύβει ότι όλοι τους συμφωνούν. Ότι όλοι τους έχουν έχουν αρπάξει τα χρήματα από τα αποθεματικά, ότι διαδοχικά έχουν αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, ότι παραλαμβάνουν την αντιλαϊκή σκυτάλη η μια από την άλλη αντιλαϊκή κυβέρνηση, τόνισε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο «Action24».

Σημείωσε ότι παρά τους τσακωμούς και τους οξυμένους τόνους, είναι κοινό σημείο των προγραμμάτων τους και άρα της επόμενης κυβέρνησης, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και οι δημοσιονομικοί στόχοι,  προσθέτοντας πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, συζητούν πώς να πάρουν από τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους συνταξιούχους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα κέρδη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο.

Ο Θ. Χιώνης υπογράμμισε ότι υπάρχει κόσμος που αντιδρά και σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ, όταν βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι μπορεί να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ, να λέει ότι μπορεί να συγκυβερνήσει με την ΝΔ χωρίς τον Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χορηγός της ΝΔ και την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ.

Χαρακτήρισε αίσχος την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι μιλάμε για εγκληματίες, ναζιστές και κάθε συζήτηση για τα ορφανά των ναζιστών και του Κασιδιάρη, δείχνει ακριβώς την ανοχή και την χρήση τους από το σύστημα.

Υπογράμμισε ότι κυβέρνηση θα σχηματιστεί γιατί υπάρχουν στρατηγικές συγκλήσεις και το πραγματικό δίλημμα είναι εάν την επόμενη των εκλογών θα είναι δυνατό το ΚΚΕ, δυνατός ο λαός και αδύνατα τα κόμματα που θα συγκροτήσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, για να πάρει ο λαός ανάσες, να έχει κατακτήσεις να τους δυσκολέψει και να ανοίξει τον δρόμο για ριζικές, πραγματικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Πηγή: 902.gr