Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κώστας Ευαγγελάτος: Το ΚΚΕ ήταν πάντα δίπλα στην Τέχνη

Σε δήλω­σή του ο Κώστας Ευαγ­γε­λά­τος, ζωγρά­φος, λογο­τέ­χνης, θεω­ρη­τι­κός της Τέχνης, αναφέρει:

«Και σε αυτές τις εκλο­γές ΚΚΕ. Δεν είμαι μέλος του, όμως ξέρω πολύ καλά πλέ­ον ότι για να στα­θού­με απέ­να­ντί τους και να τους χαλά­σου­με τα σχέ­δια και τις πολι­τι­κές, χρειά­ζε­ται ένα δυνα­τό ΚΚΕ. Όπως ξέρω πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που ψήφι­σαν τα μνη­μό­νια και κάθε επαί­σχυ­ντο νόμο που μας κατα­δι­κά­ζει στη φτώ­χεια (υλι­κή, ενερ­γεια­κή, αισθη­τι­κή, πνευ­μα­τι­κή κλπ.) και εκποιούν τα πάντα στον βωμό του κέρ­δους. Από το νερό μέχρι τον Πολιτισμό.

Δυνα­τό ΚΚΕ σημαί­νει δύνα­μη στα χέρια του λαού. Ήταν, είναι και θα είναι συνε­πής υπε­ρα­σπι­στής των δικαιω­μά­των του λαού και της ζωής που του αξί­ζει. Όπου ο λαός ιδρώ­νει, μοχθεί, ματώ­νει, διεκ­δι­κεί, το ΚΚΕ είναι εκεί, γίνε­ται η φωνή του και η ασπί­δα του.

Ειδι­κά για τους καλ­λι­τέ­χνες στά­θη­κε πάντα στο πλευ­ρό τους. Το ΚΚΕ ήταν πάντα δίπλα στην Τέχνη.

Δημο­σιο­ποιώ την από­φα­σή μου να το στη­ρί­ξω στις εκλο­γές, για να απευ­θυν­θώ στους ομό­τε­χνούς μου, στους ανθρώ­πους του Πολι­τι­σμού να αφή­σουν στην άκρη όποιο προ­βλη­μα­τι­σμό, όποια ένστα­ση έχουν και να στη­ρί­ξουν το ΚΚΕ. Άλλω­στε το ΚΚΕ λόγω και έργω έχει δεί­ξει ότι σέβε­ται τον Πολι­τι­σμό, τον αντι­με­τω­πί­ζει όχι ως δια­κό­σμη­ση στην πολι­τι­κή του δρά­ση, αλλά ως συστα­τι­κό της. H υπο­τί­μη­ση και εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση του Πολι­τι­σμού απο­τε­λεί κοι­νή πολι­τι­κή όλων των κομ­μά­των που κυβέρνησαν.

Η συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ είναι η μόνη απο­τε­λε­σμα­τι­κή θέση στους βάρ­βα­ρους και­ρούς που βιώ­νου­με και το ζοφε­ρό μέλ­λον που μας επι­φυ­λάσ­σουν. Όπως λέει και ο ποι­η­τής: “Μολύ­βι ο και­ρός κι ο άνε­μος πικρός, βάλ­τε όλοι σκο­πό να αλλά­ξει ο και­ρός…” (Ναζίμ Χικμέτ)».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο