Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θοδωρής Χιώνης: Κάθε συζήτηση για τα ορφανά των ναζί δημιουργεί ανοχή στον φασισμό (VIDEO)

Η συζή­τη­ση γύρω από τις δηλώ­σεις του Γ. Κατρού­γκα­λου, κρύ­βει ότι όλοι τους συμ­φω­νούν. Ότι όλοι τους έχουν έχουν αρπά­ξει τα χρή­μα­τα από τα απο­θε­μα­τι­κά, ότι δια­δο­χι­κά έχουν αυξή­σει τα όρια συντα­ξιο­δό­τη­σης, ότι παρα­λαμ­βά­νουν την αντι­λαϊ­κή σκυ­τά­λη η μια από την άλλη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, τόνι­σε ο Θοδω­ρής Χιώ­νης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώ­ντας το πρωί της Παρα­σκευ­ής στο «Action24».

Σημεί­ω­σε ότι παρά τους τσα­κω­μούς και τους οξυ­μέ­νους τόνους, είναι κοι­νό σημείο των προ­γραμ­μά­των τους και άρα της επό­με­νης κυβέρ­νη­σης, οι δημο­σιο­νο­μι­κοί περιο­ρι­σμοί και οι δημο­σιο­νο­μι­κοί στό­χοι,  προ­σθέ­το­ντας πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, συζη­τούν πώς να πάρουν από τους εργα­ζό­με­νους, τους μικρούς επαγ­γελ­μα­τί­ες και τους συντα­ξιού­χους, αφή­νο­ντας στο απυ­ρό­βλη­το τα κέρ­δη των εισηγ­μέ­νων στο χρηματιστήριο.

Ο Θ. Χιώ­νης υπο­γράμ­μι­σε ότι υπάρ­χει κόσμος που αντι­δρά και σκέ­φτε­ται να ψηφί­σει ΚΚΕ, όταν βλέ­πει τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι μπο­ρεί να συγκυ­βερ­νή­σει με το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ, να λέει ότι μπο­ρεί να συγκυ­βερ­νή­σει με την ΝΔ χωρίς τον Μητσο­τά­κη, το ΠΑΣΟΚ να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χορη­γός της ΝΔ και την ίδια στιγ­μή, ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφί­ζει το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των νομο­σχε­δί­ων της ΝΔ.

Χαρα­κτή­ρι­σε αίσχος την δήλω­ση του Αλέ­ξη Τσί­πρα για τους ψηφο­φό­ρους της Χρυ­σής Αυγής, τονί­ζο­ντας ότι μιλά­με για εγκλη­μα­τί­ες, ναζι­στές και κάθε συζή­τη­ση για τα ορφα­νά των ναζι­στών και του Κασι­διά­ρη, δεί­χνει ακρι­βώς την ανο­χή και την χρή­ση τους από το σύστημα.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι κυβέρ­νη­ση θα σχη­μα­τι­στεί για­τί υπάρ­χουν στρα­τη­γι­κές συγκλή­σεις και το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα είναι εάν την επό­με­νη των εκλο­γών θα είναι δυνα­τό το ΚΚΕ, δυνα­τός ο λαός και αδύ­να­τα τα κόμ­μα­τα που θα συγκρο­τή­σουν την επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, για να πάρει ο λαός ανά­σες, να έχει κατα­κτή­σεις να τους δυσκο­λέ­ψει και να ανοί­ξει τον δρό­μο για ριζι­κές, πραγ­μα­τι­κές αλλα­γές που έχει ανά­γκη ο τόπος.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο