Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θρασύτατη επίθεση Τσίπρα στο ΚΚΕ – Προκλητικός απολογητής των ιμπεριαλιστικών σχεδίων

Θρασύτατη επίθεση στο ΚΚΕ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, δείχνοντας γιατί θεωρείται ο άνθρωπος των …ειδικών αποστολών για το κεφάλαιο. Στην ομιλία του ήταν έκδηλη η ενόχλησή του επειδή το ΚΚΕ αποκαλύπτει τον ευρωατλαντικό χαρακτήρα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που την καθιστά επικίνδυνη για τους λαούς των Βαλκανίων.

Χωρίς να πει ούτε μια λέξη για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που είναι η ουσία της συμφωνίας, έκλεισε την ομιλία του με αναφορές σε Σλαβομακεδόνες κομμουνιστές όπως η Μίρκα Γκίνοβα και ξέσπασε σε ένα αντιΚΚΕ παραλήρημα, υποστηρίζοντας ότι «σε κρίσιμες στιγμές δεν υπάρχει ασυλία για κανένα», ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» κλπ. Μάλιστα, επικαλούμενος ανιστόρητα τον Λένιν και τη θέση του -που αφορούσε άλλες συνθήκες και άλλα ιστορικά δεδομένα- περί αυτοδιάθεσης των λαών σαν «βασικό χαρακτηριστικό της επαναστατικής αντίληψης του κομμουνιστικού κινήματος», έκανε και συστάσεις στο ΚΚΕ να αντιληφθεί πως ο «ταξικός αντίπαλος» είναι η «ασίγαστη δίψα του ελληνικού εθνικισμού» που θέλει να πάρει πίσω τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος και «της κυβέρνησής του».

Η προτροπή του προς τους βουλευτές για να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν να επιδείξουν «θάρρος και τόλμη», όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιεί τη βρώμικη δουλειά για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς δολοφόνους.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του το ανάλωσε για να αποδείξει ότι στο ονοματολογικό συνέχισε την «εθνική γραμμή», δηλαδή την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που είχαν αποδεχθεί και διαπραγματεύονταν σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τη χρήση του όρου Μακεδονία για τη γειτονική χώρα.

Στον Κυρ. Μητσοτάκη και στην Φ. Γεννηματά καταλόγισε στάση «πολιτικής υποκρισίας», υποστηρίζοντας πως το βασικό τους πρόβλημα δεν είναι η συμφωνία, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εσείς κάνετε αυτό που μας κατηγορείτε, εσείς κάνετε εργαλειοποίηση», είπε. Επίσης, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για «στρατηγική της έντασης», για «στροφή στην εθνικιστική πλευρά» και για «ακραίο λόγο» που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις «αναδεικνύοντας δευτερεύοντα ζητήματα».

Ο Αλ. Τσίπρας βάφτισε προάσπιση της ειρήνης και της φιλίας την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών και ισχυρίστηκε πως αυτή η συμφωνία βάζει «τέλος στον αλυτρωτισμό» των γειτόνων, ενώ στην πραγματικότητα διατηρεί όλα τα σπέρματα του αλυτρωτισμού μέσω της αναγνώρισης «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικού έθνους».

Πηγή: 902.gr

Από διευθυντής του «Ριζοσπάστη» στη σκύλευση νεκρών ηρώων