Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Καταδικάζετε κ. Τσίπρα τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας που διαδίδει ψέματα, Καρτερό τον λένε

«Η συμ­φω­νία που φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφι­ση στη Βου­λή είναι μια επαί­σχυ­ντη συμ­φω­νία, μια συμ­φω­νία κατά παραγ­γε­λία των ιμπε­ρια­λι­στι­κών συμ­φε­ρό­ντων, των Αμε­ρι­κα­νών και του ΝΑΤΟ, η οποία βέβαια έχει την απο­δο­χή της άρχου­σας τάξης στην Ελλά­δα που προσ­δο­κά οφέ­λη» τόνι­σε στην ομι­λία του στη Βου­λή το βρά­δυ της Πέμ­πτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, καταγ­γέλ­λο­ντας την προ­σπά­θεια των άλλων κομ­μά­των να απο­κρυ­βεί αυτό το κρί­σι­μο ζήτημα.

Τόνι­σε ότι αυτό είναι το βασι­κό πρό­βλη­μα αυτής της συμ­φω­νί­ας που ανοί­γει τον ασκό του Αιό­λου για το «διαί­ρει και βασί­λευε», για αλλα­γή συνό­ρων αύριο στα Βαλ­κά­νια, για την καλ­λιέρ­γεια του μίσους ανά­με­σα τους λαούς.

«Η συμ­φω­νία, που υπο­γρά­ψα­τε κ. Τσί­πρα, είναι ΝΑΤΟι­κή και το “φωνά­ζει”, από την αρχή κιό­λας του κει­μέ­νου της», τόνι­σε, ανα­φε­ρό­με­νος στο άρθρο 2 όπου κατα­γρά­φο­νται ανα­λυ­τι­κά οι «εγγυ­ή­σεις» από την πλευ­ρά της Ελλά­δας, ότι θα στη­ρί­ξει την έντα­ξη της ΠΓΔΜ στους δύο ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως και τα χρο­νο­δια­γράμ­μα­τα της εντα­ξια­κής διαδικασίας.

Γι’ αυτό το άρθρο της συμ­φω­νί­ας «δεν λέτε κου­βέ­ντα, ούτε εσείς κύριοι της κυβέρ­νη­σης ούτε εσείς κύριοι της ΝΔ και των άλλων κομ­μά­των που υπο­τί­θε­ται ότι δια­φω­νεί­τε και λέτε ότι θα την κατα­ψη­φί­σε­τε. Για­τί κανείς σας δεν αμφι­σβη­τεί το στό­χο της “ευρω­α­τλα­ντι­κής ολο­κλή­ρω­σης” στα Βαλ­κά­νια, τον οποίο υπη­ρε­τεί αυτή η συμ­φω­νία», υπογράμμισε.

Μάλι­στα διε­ρω­τή­θη­κε από πού προ­κύ­πτει ότι ο γει­το­νι­κός λαός επι­θυ­μεί την έντα­ξη στο ΝΑΤΟ, τονί­ζο­ντας ότι «η έντα­ξη, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, στις διά­φο­ρες ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις- δολο­φό­νους των ορα­μά­των και της θέλη­σης των λαών, σε όλες τις χώρες, ποτέ δεν είναι πραγ­μα­τι­κή επι­λο­γή των λαών, αλλά της αστι­κής τάξης, της άρχου­σας τάξης της κάθε χώρας, για να υπη­ρε­τή­σει τα δικά της ιδιο­τε­λή οικο­νο­μι­κά και πολι­τι­κά συμφέροντα».

Απα­ντώ­ντας στα περί «αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κής συμ­φω­νί­ας» αλλά και σε ανα­φο­ρές στο ΕΑΜ, ο Δ. Κου­τσού­μπας επι­σή­μα­νε: «Λίγη ντρο­πή δεν βλά­πτει! Τρί­ζουν τα κόκα­λα χιλιά­δων αγω­νι­στών και αγω­νι­στριών. Το ΕΑΜ έγρα­ψε ηρω­ι­κές σελί­δες, για­τί ο αιμο­δό­της του, το ΚΚΕ, δεν υπο­τά­χθη­κε στον αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό δυνά­με­ων, δεν ακο­λού­θη­σε τις Σει­ρή­νες της ανα­γκαί­ας προσαρμογής».

«Πεί­τε λοι­πόν καθα­ρά ότι εξυ­πη­ρε­τώ­ντας τις στρα­τη­γι­κές επι­λο­γές και της αστι­κής τάξης της Ελλά­δας ‑που ενδια­φέ­ρε­ται για επι­χει­ρή­σεις στη γει­το­νι­κή χώρα και όχι μόνο- κάνε­τε άλλον έναν επαί­σχυ­ντο συμ­βι­βα­σμό, που μπο­ρεί να στοι­χί­σει και στους δύο λαούς, αλλά και ευρύ­τε­ρα, κι αφή­στε στην άκρη την ηρω­ι­κή ιστο­ρία του λαού μας και τους τιμη­μέ­νους νεκρούς μας» είπε, τονί­ζο­ντας: «Ποτέ η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, δεν θα στα­θεί δίπλα στη σημαία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέρ­θη­κε στη συνέ­χεια στον μεγά­λο οικο­νο­μι­κό πόλε­μο που εξε­λίσ­σε­ται στα Βαλ­κά­νια καθώς το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ προ­σπα­θούν να ανα­κό­ψουν, να προ­λά­βουν τα σχέ­δια και την επιρ­ροή της Ρωσί­ας και της Κίνας. «Γι’ αυτό βιά­ζο­νται για την ολο­κλή­ρω­ση της έντα­ξης των Δυτι­κών Βαλ­κα­νί­ων στις ευρω­α­τλα­ντι­κές δομές», τόνισε.

«Η κυβέρ­νη­σή σας, με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη βέβαια και των υπο­λοί­πων, βάζει σε τερά­στιους κιν­δύ­νους το λαό μας, για χάρη τμη­μά­των του εγχώ­ριου μεγά­λου κεφα­λαί­ου από τη ληστεία και την εκμε­τάλ­λευ­ση των λαών, μήπως εξα­σφα­λί­σουν μεγα­λύ­τε­ρο μερί­διο και κέρ­δη. Οι κίν­δυ­νοι για το λαό μας, για τους λαούς των Βαλ­κα­νί­ων μεγα­λώ­νουν. Ιδιαί­τε­ρα τώρα που παρα­τη­ρεί­ται μια μεγά­λη κινη­τι­κό­τη­τα στο ζήτη­μα της αλλα­γής συνό­ρων στην περιο­χή των Βαλ­κα­νί­ων, όπου προ­χω­ρά ήδη η αλλα­γή εδα­φών Σερ­βί­ας — Κοσ­σό­βου», σημείωσε.

Όσο για «το ποι­η­μα­τά­κι που κάθε τρεις και λίγο λέτε εσείς, αλλά και η ΝΔ, ότι δήθεν “η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ απο­τε­λεί παρά­γο­ντα στα­θε­ρό­τη­τας και ειρή­νης στην περιο­χή”, κρα­τή­στε το να το απαγ­γέλ­λε­τε στις δεξιώ­σεις της αμε­ρι­κά­νι­κης πρε­σβεί­ας και στα σαλό­νια των ΝΑΤΟι­κών. Για­τί εδώ είναι Βαλ­κά­νια! Δεν είναι παί­ξε γέλα­σε…» ανέ­φε­ρε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στα σπέρ­μα­τα αλυ­τρω­τι­σμού που δια­τη­ρεί η συμ­φω­νία με χρή­ση όρων που μελ­λο­ντι­κά «μπο­ρεί να αξιο­ποι­η­θεί για διεκ­δι­κή­σεις και αμφι­σβη­τή­σεις σε βάρος γει­το­νι­κών κρα­τών». Στο ίδιο πλαί­σιο στη­λί­τευ­σε και τις αλυ­τρω­τι­κές κορό­νες με το ανι­στό­ρη­το «η Μακε­δο­νία είναι μία και ελληνική».

Ανα­φε­ρό­με­νος δια­χρο­νι­κά στη στά­ση του ΚΚΕ, σημεί­ω­σε ότι από το 1992, όταν τέθη­κε το ζήτη­μα της ονο­μα­σί­ας του γει­το­νι­κού κρά­τους, τοπο­θε­τή­θη­κε από θέσεις αρχών, με στό­χο την προ­ώ­θη­ση της φιλί­ας, της συνερ­γα­σί­ας και αλλη­λεγ­γύ­ης των λαών ενά­ντια στα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στι­κών κέντρων και την αλλα­γή συνό­ρων στην περιοχή.

Κατήγ­γει­λε την παρα­χά­ρα­ξη των κρυ­στάλ­λι­νων θέσε­ων του ΚΚΕ από γκε­μπε­λί­σκους του δια­δι­κτύ­ου που οργα­νώ­νουν προ­βο­κά­τσιες. Όπως τόνι­σε «συκο­φα­ντεί­τε το ΚΚΕ, επει­δή απο­κα­λύ­πτει το ρόλο σας. Ό,τι και να πού­με εμείς είναι λίγο, σας το λένε οι φίλοι σας, οι Αμε­ρι­κα­νοί, όταν οι ίδιοι σας απο­κα­λούν γεω­πο­λι­τι­κό μεντε­σέ. Προ­σέ­χε­τε όμως, για­τί οι μεντε­σέ­δες αργά ή γρή­γο­ρα σκου­ριά­ζουν. Κι όταν σκου­ριά­ζουν τους πετά­νε στα σκου­πί­δια. Εκεί που θα κατα­λή­ξε­τε κι εσείς…».

Κατα­λή­γο­ντας σημεί­ω­σε ότι καμία σχέ­ση δεν έχει ο εθνι­κι­σμός και ο αλυ­τρω­τι­σμός με τον γνή­σιο λαϊ­κό πατριω­τι­σμό, ούτε ο κοσμο­πο­λι­τι­σμός του μεγά­λου κεφα­λαί­ου και των κυβερ­νή­σε­ών του με το διε­θνι­σμό και τη φιλία των λαών και απευ­θυ­νό­με­νος στο λαό σημεί­ω­σε πως «τώρα είναι η ώρα να δυνα­μώ­σει την αντί­θε­σή του στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ. Να παλέ­ψει για την απο­μά­κρυν­ση των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών βάσε­ων στην Ελλά­δα, για την απο­δέ­σμευ­ση της χώρας μας από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς, για να μην μπουν κι άλλοι λαοί σε αυτή τη φυλα­κή. Να πάρει τη θέση του στον αγώ­να με το ΚΚΕ για να δυνα­μώ­σει η αλλη­λεγ­γύη και η κοι­νή πάλη των λαών. Για να ακο­λου­θή­σουν οι λαοί το δικό τους δρό­μο, να βρε­θούν πραγ­μα­τι­κά οι ίδιοι οι λαοί επι­τέ­λους στην εξου­σία, να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο