Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θρασύτατη επίθεση Τσίπρα στο ΚΚΕ — Προκλητικός απολογητής των ιμπεριαλιστικών σχεδίων

Θρα­σύ­τα­τη επί­θε­ση στο ΚΚΕ εξα­πέ­λυ­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Αλ. Τσί­πρας από το βήμα της Βου­λής, δεί­χνο­ντας για­τί θεω­ρεί­ται ο άνθρω­πος των …ειδι­κών απο­στο­λών για το κεφά­λαιο. Στην ομι­λία του ήταν έκδη­λη η ενό­χλη­σή του επει­δή το ΚΚΕ απο­κα­λύ­πτει τον ευρω­α­τλα­ντι­κό χαρα­κτή­ρα της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών, που την καθι­στά επι­κίν­δυ­νη για τους λαούς των Βαλκανίων.

Χωρίς να πει ούτε μια λέξη για την έντα­ξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που είναι η ουσία της συμ­φω­νί­ας, έκλει­σε την ομι­λία του με ανα­φο­ρές σε Σλα­βο­μα­κε­δό­νες κομ­μου­νι­στές όπως η Μίρ­κα Γκί­νο­βα και ξέσπα­σε σε ένα αντιΚ­ΚΕ παρα­λή­ρη­μα, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι «σε κρί­σι­μες στιγ­μές δεν υπάρ­χει ασυ­λία για κανέ­να», ότι «τα στερ­νά τιμούν τα πρώ­τα» κλπ. Μάλι­στα, επι­κα­λού­με­νος ανι­στό­ρη­τα τον Λένιν και τη θέση του ‑που αφο­ρού­σε άλλες συν­θή­κες και άλλα ιστο­ρι­κά δεδο­μέ­να- περί αυτο­διά­θε­σης των λαών σαν «βασι­κό χαρα­κτη­ρι­στι­κό της επα­να­στα­τι­κής αντί­λη­ψης του κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος», έκα­νε και συστά­σεις στο ΚΚΕ να αντι­λη­φθεί πως ο «ταξι­κός αντί­πα­λος» είναι η «ασί­γα­στη δίψα του ελλη­νι­κού εθνι­κι­σμού» που θέλει να πάρει πίσω τις κατα­κτή­σεις του λαϊ­κού κινή­μα­τος και «της κυβέρ­νη­σής του».

Η προ­τρο­πή του προς τους βου­λευ­τές για να ψηφί­σουν τη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών ήταν να επι­δεί­ξουν «θάρ­ρος και τόλ­μη», όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που υλο­ποιεί τη βρώ­μι­κη δου­λειά για τους Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς δολοφόνους.

Μεγά­λο μέρος της ομι­λί­ας του το ανά­λω­σε για να απο­δεί­ξει ότι στο ονο­μα­το­λο­γι­κό συνέ­χι­σε την «εθνι­κή γραμ­μή», δηλα­δή την πολι­τι­κή όλων των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, που είχαν απο­δε­χθεί και δια­πραγ­μα­τεύ­ο­νταν σύν­θε­τη ονο­μα­σία που θα περι­λαμ­βά­νει τη χρή­ση του όρου Μακε­δο­νία για τη γει­το­νι­κή χώρα.

Στον Κυρ. Μητσο­τά­κη και στην Φ. Γεν­νη­μα­τά κατα­λό­γι­σε στά­ση «πολι­τι­κής υπο­κρι­σί­ας», υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως το βασι­κό τους πρό­βλη­μα δεν είναι η συμ­φω­νία, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εσείς κάνε­τε αυτό που μας κατη­γο­ρεί­τε, εσείς κάνε­τε εργα­λειο­ποί­η­ση», είπε. Επί­σης, κατη­γό­ρη­σε τον πρό­ε­δρο της ΝΔ για «στρα­τη­γι­κή της έντα­σης», για «στρο­φή στην εθνι­κι­στι­κή πλευ­ρά» και για «ακραίο λόγο» που προ­σπα­θεί να δημιουρ­γή­σει εντυ­πώ­σεις «ανα­δει­κνύ­ο­ντας δευ­τε­ρεύ­ο­ντα ζητήματα».

Ο Αλ. Τσί­πρας βάφτι­σε προ­ά­σπι­ση της ειρή­νης και της φιλί­ας την προ­ώ­θη­ση των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών σχε­δια­σμών και ισχυ­ρί­στη­κε πως αυτή η συμ­φω­νία βάζει «τέλος στον αλυ­τρω­τι­σμό» των γει­τό­νων, ενώ στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα δια­τη­ρεί όλα τα σπέρ­μα­τα του αλυ­τρω­τι­σμού μέσω της ανα­γνώ­ρι­σης «μακε­δο­νι­κής γλώσ­σας» και «μακε­δο­νι­κού έθνους».

Πηγή: 902.gr

Από διευ­θυ­ντής του «Ριζο­σπά­στη» στη σκύ­λευ­ση νεκρών ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο