Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιαπωνία: Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου έγινε 119 ετών!

Το όνομα της είναι Κάνε Τανάκα, ζει στη νότια Ιαπωνία και μόλις γιόρτασε τα… 119 της χρόνια! Ο λόγος για μια γυναίκα που, σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες, είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η Τανάκα, που έχει αδυναμία στα αναψυκτικά και τη σοκολάτα, πέτυχε το απίθανο ρεκόρ της την Κυριακή και το γιόρτασε, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, με τη συντροφιά των υπαλλήλων στον οίκο ευγηρίας όπου ζει, στην Φουκουόκα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας. Η ίδια δηλώνει αποφασισμένη να… παρατείνει το ρεκόρ της γιορτάζοντας του χρόνου 120 χρόνια ζωής!

Σε περίπτωση που η υπεραιωνόβια Γιαπωνέζα καταφέρει να φτάσει την ηλικία των 122 χρόνων τότε θα είναι το το μακροβιότερο επιβεβαιωμένα πρόσωπο στην ιστορία, φτάνοντας το ρεκόρ της Γαλλίδας Ζαν Καλμάν που έζησε 122 χρόνια και 164 ημέρες.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι η Τανάκα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1903, την ίδια χρονιά με τον Βρετανό συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ (ψευδώνυμο του Έρικ Άρθουρ Μπλερ). Την ίδια χρονιά οι αδελφοί Ράιτ έκαναν την πρώτη επιτυχημένη πτήση τους με αεροπλάνο, ενώ η Μαρία Κιουρί έγινε η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ (στη φυσική).

che guevara 008