Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΙΤΑΛΙΑ-ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Τραγική η κατάσταση, ανίκανο το ΕΣΥ

Covid

«Ξεχειλίζουν» ξανά τα νοσοκομεία – Ασθενείς στα ράντζα ακόμα και 5 μέρες

 

Ενώ ο Covid «θερίζει» (1.152.635 οι νεκροί αυτή τη στιγμή)  την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται ξανά στα νοσοκομεία της Ιταλίας με το δεύτερο κύμα της πανδημίας αναδεικνύουν εκπρόσωποι των γιατρών.
Στις καταγγελίες τους αποτυπώνονται για μία ακόμα φορά ανάγλυφα οι συνέπειες από την εμπορευματοποίηση της Υγείας σε όλη την ΕΕ, μήνες μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας όταν οι γιατροί της Ιταλίας αναγκάζονταν να αποφασίσουν ποιον ασθενή θα βάλουν σε κλίνη ΜΕΘ και ποιον θα αφήσουν αναγκαστικά να πεθάνει λόγω των τεράστιων ελλείψεων

Με συμπτώματα 11.287 1,57%
Στην εντατική 1.128 0,16%
Σε νοσοκομεία 12.415 1,72%
Σε απομόνωση στο σπιτι 190.767 26,49%
Θετικοί ως τώρα 203.182 28,22%
Εξήλθαν 264.117 36,68%
ΘΑΝΑΤΟΙ 37.210 5,17%
Σύνολο 720.106

 

Οι νέες περιπτώσεις κοροναϊού στην Ιταλία είναι περίπου 20 χιλιάδες (19.644), με το σύνολο από την αρχή της πανδημίας να έχει ξεπεράσει τις 500 χιλιάδες μολύνσεις (504.509).
Βεβαιώθηκαν 151 νέοι θάνατοι (χθες ήταν 91), με μια θεαματικά μεγάλη % αύξηση στα θύματα, τέτοια που είχαμε να δούμε πριν μήνες (στις 21 Μαΐου -156).
Οι ασθενείς στις εντατικές αυξήθηκαν κατά 79 σε 24 ώρες (τώρα είναι 1.128).
Η πλέον πληγείσα περιοχή είναι η Λομβαρδία (4.956 περιπτώσεις), ακολουθούμενη από το Βένετο (1.729), την Καμπανία (1.718) και το Λάτσιο (1.687).

ℹ️  Σε σημερινές δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, οι εκπρόσωποι των γιατρών που ασχολούνται με επείγοντα περιστατικά, τόνισαν ότι οι αντίστοιχες μονάδες των νοσοκομείων είναι υπερπλήρεις, γεμάτες ασθενείς με κορονοϊό.
Οι Ιταλοί επιστήμονες προσθέτουν ότι οι θάλαμοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι και οι ασθενείς με covid-19 μένουν ακόμη και πέντε ημέρες «παρκαρισμένοι» στους διαδρόμους των έκτακτων περιστατικών.

Άλλοι ασθενείς περιμένουν επί σειρά ωρών μέσα στις μονάδες πρώτων βοηθειών, μέχρι να μπορέσει να τους εξετάσει κάποιος γιατρός, ενώ παράλληλα, άρχισε και πάλι να υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών και γιατρών, για την επαρκή αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαλβατόρε Μάνκα, πρόεδρος των Ιταλών γιατρών που εργάζονται στα επείγοντα περιστατικά.

Όπως στην Ελλάδα, δηλαδή, έτσι και στην Ιταλία και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, επιβεβαιώνεται ότι και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, μετά και από μήνες καραντίνας, οι λαοί παραμένουν εκτεθειμένοι και τα συστήματα Υγείας χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση, ακριβώς γιατί τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού θεωρούνται «κόστος» για το κεφάλαιο και τα κέρδη του…

USB 25 Marzo 2020

Από την πρώτη κινητοποίηση των γιατρών της USB στις 25 Μάρτη 2020 ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ιταλία -με το συμβολικό σύνθημα ScioperaPerMe

 Με πληροφορίες από usb.it
✔️   Περισσότερα εδώ
✔️  Συνεχής ενημέρωση

Padiglione della Fiera ospedale Fiera di Milano

Μονάδα με 14 κρεβάτια εντατικής στο Padiglione della Fiera που τη διαχειρίζεται η πολυκλινική του Μιλάνου και διαθέτει –κατά το δημοσίευμα «3 αναισθησιολόγους, 3 νοσοκόμες, προσωπικό logistics και …ασθενοφόρο»
ΣΣ |>
Η συγκεκριμένη δομή (τμήμα του νοσοκομείου Padiglione Policlinico) –όπως και άλλες στην Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία κλπ. χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ την περασμένη άνοιξη, όχι φυσικά από το ιταλικό κράτος –που είναι «φτωχό» (όπως ακριβώς και τα άλλα που προαναφέραμε), αλλά μετά από έρανο στον ιταλικό λαό, με κουπόνια 5-10 & 20 €υρώ.
Υπήρξε και ένας «ευεργέτης» που έβαλε 10 εκατομμύρια ευρώ… του συνολικού κόστους των 22.800.000€
Για να γίνει κατανοητό τι παίζεται –και όχι μόνο στην Ιταλία, αναφέρουμε την περίπτωση του Nightingale, χτισμένο στο Εκθεσιακό Κέντρο του Λονδίνου, μέσα σε λίγες μόνο μέρες (24 Μαρτίου έως 3 Απριλίου), με αρχική χωρητικότητα 500 κλινών εντατικής θεραπείας και δυναμικό 2.900!Corona money

✔️  Εγκαινιάστηκε από τον Πρίγκιπα Κάρολο, αντιμετώπισε 54 –όλους κι όλους ασθενείς και …έκλεισε στις 15 Μαΐου, λόγω έλλειψης πιστώσεων για προσωπικό κλπ αλλά «παραμένει έτοιμο σε περίπτωση δεύτερου κύματος».
Προς το παρόν το συγκρότημα, ανήκει σε εμίρη (Abu Dhabi National Exhibitions Company -Adnec) που πληρώνει 2-3 εκατομμύρια λίρες το μήνα «για χρήση του χώρου» –ο νοών νοείτω.