Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία Elias: Με καταιγίδα και κεραυνούς «ξύπνησε» η Αττική

Με καταιγίδα και αρκετούς κεραυνούς από την κακοκαιρία Elias «ξύπνησε» η Αττική, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες έπληξαν από τις 2:00 τα ξημερώματα πολλές περιοχές της Αττικής. Η νύχτα έγινε μέρα λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας. Τα περισσότερα προβλήματα εντόπιστηκαν στο Μαρκόπουλο και στο Μαρούσι όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απάντληση υδάτων.

Οι έντονες βροχοπτώσεις μετατοπίζονται στην υπόλοιπη Στερεά, τη βόρεια Πελοπόννησο και την βόρεια Εύβοια. Επίσης θα σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, στη Θεσσαλία δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, και οι κλήσεις που έχει λάβει η Πυροσβεστική είναι για αντλήσεις υδάτων στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές από την προηγούμενη κακοκαιρία.

Επίσης, πρόσθεσε ότι στη Στερεά Ελλάδα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Φωκίδα, Εύβοια και Ευρυτανία. Στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα έχουν τοπικό χαρακτήρα, και η βροχόπτωση είναι εντονότερη στην ορεινή Κορινθία. Στη δυτική Ελλάδα έχουμε βροχοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της Αχαΐας ενώ στα Ιόνια νησιά τα φαινόμενα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη ένταση.

Τέλος, συμπλήρωσε πως στην Αττική μέχρι στιγμής η έντονη βροχόπτωση τις νυχτερινές ώρες δεν έχει δημιουργήσει έντονα προβλήματα, ωστόσο παρακολουθούνται τα φαινόμενα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι έτοιμες να επέμβουν όπου χρειαστεί.