Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταπολέμηση της φτώχειας Made in China

Ο τίτλος –όπως και η ευρεία περίληψη που ακολουθεί είναι του (κουβανικού – Λατινοαμερικάνικου καναλιού ειδήσεων) teleSURtv.net της στήλης «Σε Βάθος > Κόσμος»

(η «είδηση») Με συντονισμένες προσπάθειες των υπευθύνων, κατασκευάζονται καθημερινά χιλιάδες λούτρινα παιχνίδια, (30 εκατομμύρια ζωάκια σε σχήμα αρκούδας ετησίως χωρίς να υπολογίζεται η υπόλοιπη γκάμα προϊόντων)

Η Ankang (σ.σ. περιοχή  στην κεντρική επαρχία Shaanxi με αστικό κομμάτι 225.000 κατοίκων \ πυκνότητα 6.600/km2 – προς σύγκριση της Αθήνας είναι 3πλάσια -19.000) διαθέτει εξειδικευμένο  βιομηχανικό συγκρότημα κατασκευής λούτρινων παιχνιδιών που αποτελείται από 112 εταιρείες, οι οποίες εκτός από την παραγωγή, «εγγυώνται την πρώτη ύλη και τα παρελκόμενα».

Πολλά από τα προϊόντα –τα περισσότερα, κυκλοφορούν στις δυτικές χώρες έχουν κοινό χαρακτηριστικό την ετικέτα Made In China, βελούδινα παιχνίδια ή λούτρινα ζωάκια.

Αυτό που για ένα αγόρι ή κορίτσι σε όλο τον κόσμο είναι αντικείμενου παιχνιδιού, συγκίνησης, ακόμη και παρέας, για χιλιάδες Κινέζους στην Ankang, που βρίσκεται, αντιπροσωπεύει την καθημερινή διατροφή.

Αυτή η επιχείρηση, η οποία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 2021 απέδωσε περισσότερα από 107 εκατομμύρια δολάρια, παρέχει απασχόληση σε τουλάχιστον 3.300 άτομα, «εκ των οποίων τα 378 βγήκαν από τη φτώχεια».

Οι εργάτες-τριες, που ενώνουν τα κομμάτια των λούτρινων με τις ραπτομηχανές τους κερδίζουν περίπου 400 δολάρια το μήνα + πριμ.

Σύμφωνα με τους διευθυντές του βιομηχανικού συγκροτήματος, το 90% αυτού του εμπορεύματος προορίζεται για εξαγωγή ή για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει με μεγάλες δυτικές εταιρείες όπως η Disney και η Universal.

Αυτά τα παιχνίδια, σχεδιασμένα από Κινέζους και ξένους επαγγελματίες, βγαίνουν στην αγορά μετά από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο που επιδιώκει να εγγυηθεί την προστασία των βρεφών και του περιβάλλοντος, μέσω της χρήσης αντιαλλεργικών και χαμηλής ρύπανσης υλικών.

Μάθετε περισσότερα για:
Κίνα Καταπολέμηση της φτώχειας \ teleSUR

Τα σχόλια περιττεύουν, τα συμπεράσματα δικά σας …

Δείτε:

Η ιδεολογική απόχρωση στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας

Δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη «για όλους», δεν υπάρχει «δίκαιος καπιταλισμός»

Ο διεθνής ρόλος της Κίνας \ Εκτιμήσεις για τη θέση και το ρόλο της Κίνας στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα –του Ελισαίου ΒΑΓΕΝΑ