Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κινητοποιήσεις εργαζόμενων στα παγκόσμια νοσοκομεία για μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα για άμεση μονιμοποίηση όλων των «ελαστικά» εργαζομένων στα νοσοκομεία, αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άρση της αναστολής συμβάσεων των εργαζομένων που δουλεύουν σε μονάδες Υγείας, στελέχωση – επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων και επίταξη ιδιωτικών δομών Υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία προσωπικού από το κράτος.

Εξαγγελίες Μητσοτάκη για την Πανδημία Χαράτσι για την εμπέδωση της «ατομικής ευθύνης» και τη συγκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής

Ακόμη απαιτούν ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, με καταβολή ολόκληρου μισθού ως επιδόματος Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Παλεύουν ενάντια στη μετατροπή των νοσοκομείων και πάλι σε «μιας νόσου», στο κλείσιμο των χειρουργείων και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κατά 279 εκατ. και για τον ΕΟΠΥΥ κατά 69 εκατ. ευρώ.

Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλ. Μαβίλη και πραγματοποίησαν πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και στο υπουργείο Υγείας. Ζήτησαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, χωρίς ωστόσο να γίνουν δεκτοί.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της  3ης και 4ης  ΥΠΕ  στην Αριστοτέλους.

Στην Πάτρα, έγινε κινητοποίηση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη στις 2 μ.μ. θα γίνει νέα κινητοποίηση στην 6η ΥΠΕ.

Στα Τρίκαλα, έγινε κινητοποίηση έξω από το ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΝΤ), Βάιος Τάσιος, τόνισε πως οι υγειονομικοί «δεν θα αφήσουμε να γίνουν τα Νοσοκομεία κοβιντάδικα». Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης εκπρόσωποι σωματείων και φορέων που συμπαραστάθηκαν. Εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών αναρτήθηκαν στα κάγκελα του νοσοκομείου παιδικές ζωγραφιές με τις οποίες εκφράζεται αλληλεγγύη στον αγώνα των υγειονομικών.

Ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις.