Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-Γιάννης Γκιόκας: Λέμε όχι στην κυβέρνησή σας, το κράτος και το σύστημά σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλες οι κυβερνήσεις αποδείχθηκαν ανίκανες να προστατέψουν το λαό γιατί υπηρετούν το αστικό κράτος και μια πολιτική που δεν συναντιέται πουθενά με τις λαϊκές ανάγκες, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, στην τοποθέτησή του στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας.

Μετέφερε την εικόνα, αλλά και την οργή των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, που με κάθε κυβέρνηση, καίγεται το καλοκαίρι, πνίγεται το φθινόπωρο και θάβεται το χειμώνα. Όπως θάφτηκαν η Αττική Οδός και η Μαραθώνος κάτω από το χιόνι τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ακόμα και σήμερα, τόνισε, υπάρχουν αποκλεισμένα σημεία και δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Ακόμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές περιοχές όπως στον Μαραθώνα, καλώντας την κυβέρνηση να τους αποζημιώσει άμεσα για να σταθούν στα πόδια τους και να μην υπάρχουν ελλείψεις σε είδη διατροφής.

Οι εικόνες αυτές από την Ανατολική Αττική, αλλά και άλλες περιοχές, είναι ο καθρέπτης του βαθιά αντιλαϊκού χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των τεράστιων αντιθέσεων του συστήματος, τόνισε ο Γ. Γκιόκας.

Ότι δηλαδή σε αυτή την περιοχή όπου έγιναν τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές και τουρισμό, την ίδια στιγμή το 2022 δεν έχει δίκτυο αποχέτευσης. «Καμαρώνετε για τα data centers στο Λαύριο και λίγο παραδίπλα ο κόσμος πνίγεται στα βοθρολύματα», δήλωσε ο Γιάννης Γκιόκας.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν πιάνουν οι υποκριτικές συγγνώμες της κυβέρνησης ούτε η υποκριτική κριτική των άλλων κομμάτων, κανένας από όσους κυβέρνησαν δεν μπορεί να το παίζει «αθώα περιστερά» γιατί στα κρίσιμα ζητήματα προστασίας του λαού είναι όλες οι κυβερνήσεις υπόλογες.

Ακόμα, στηλίτευσε την πολιτική που ακολουθείται από όλους στην τοπική διοίκηση, που έχει μετατρέψει δήμους και περιφέρειες σε μάνατζερ που μοιράζουν σε ιδιώτες αρμοδιότητες. Γι’ αυτό δεν έχουν, μεταξύ άλλων, δικά τους εκχιονιστικά, και είναι συνυπεύθυνες οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Στον αντίποδα, έφερε το παράδειγμα της δημοτικής αρχής της Πάτρας, όπου νωρίτερα σήμερα στο Σύνταγμα διεκδίκησε μέτρα προστασίας του λαού.

Κλείνοντας τόνισε ότι το ΚΚΕ λέει όχι στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα. «Η δική μας μομφή εκφράζεται στο κίνημα, σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, οπού η οργή μπορεί να γίνει δύναμη πάλης και ανατροπής», σημείωσε.