Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η “χολιγουντιανή μονομαχία” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κρύψει την κοινή τους πολιτική και τις ευθύνες

Με μία «συγ­γνώ­μη» είτε προ­έρ­χε­ται από τη ΝΔ, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από το ΠΑΣΟΚ, δεν καθα­ρί­ζο­νται οι ευθύ­νες για την κατά­στα­ση που βίω­σε και εξα­κο­λου­θεί να ζει ο λαός από τον χιο­νιά και τα προ­βλή­μα­τα που προ­κά­λε­σε, τόνι­σε η βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λιά­να Κανέλ­λη, μιλώ­ντας στη Βου­λή, στη συζή­τη­ση για την πρό­τα­ση δυσπιστίας.

Όπως σημεί­ω­σε κυβέρ­νη­ση και ΣΥΡΙΖΑ έστη­σαν μια «χολι­γου­ντια­νή μονο­μα­χία», με προ­σχη­μα­τι­κό περιε­χό­με­νο, καθώς και οι δύο, αλλά και τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα, πλην του ΚΚΕ, στη­ρί­ζουν το αστι­κό κρά­τος, είτε αυτό λέγε­ται επι­τε­λι­κό είτε όχι, και ακο­λου­θούν την ίδια στρα­τη­γι­κή στην οικο­νο­μία και την πολιτική.
Και σε αυτό το σύστη­μα που υπη­ρε­τούν, οι πλου­το­κρά­τες πάντα θα ανε­βαί­νουν ενώ ο λαός θα «γλι­στρά­ει» τσα­κι­σμέ­νος στο χιόνι.

Ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στην τρα­γι­κή κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί ακό­μα στην Αττι­κή, 6 μέρες μετά τον χιο­νιά όπου 13 γραμ­μές λεω­φο­ρεί­ων δεν λει­τουρ­γούν, ενώ πάνω από 30 υπολειτουργούν.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κουκουλώσουν τις ευθύνες τους πίσω από τον ντόρο της πρότασης δυσπιστίας

Το ΚΚΕ δεν περι­μέ­νει καμία πρό­τα­ση δυσπι­στί­ας και από κανέ­ναν για να απο­κα­λύ­ψει μπρο­στά στο λαό, το βαθιά αντι­λαϊ­κό και ταξι­κό χαρα­κτή­ρα της πολι­τι­κής της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, σημεί­ω­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Μανώ­λης Συντυ­χά­κης, μιλώ­ντας το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής, στη συζή­τη­ση της πρό­τα­σης δυσπι­στί­ας στη Βουλή.

Όπως σημεί­ω­σε είναι αυτο­νό­η­τη η κατα­ψή­φι­ση της αντι­λαϊ­κής της πολι­τι­κή που θυσιά­ζει τη ζωή, την υγεία, το εισό­δη­μα, τα εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα, για να δια­σφα­λί­σει τα κέρ­δη της πλου­το­κρα­τί­ας, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ωστό­σο ότι το ΚΚΕ δεν θα αφή­σει να περά­σει απα­ρα­τή­ρη­το, ότι, αυτό το επα­να­λαμ­βα­νό­με­νο παι­γνί­δι, των προ­τά­σε­ων δυσπι­στί­ας, σημειώ­νο­ντας ότι πρό­κει­ται για βολι­κή κόντρα με ανα­πο­δο­γύ­ρι­σμα ρόλων.

Τόνι­σε ότι ο ντό­ρος γίνε­ται για να κρύ­ψουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τη στρα­τη­γι­κή τους σύμπλευ­ση, στην πιο βαθιά ταξι­κή απάν­θρω­πη πολι­τι­κή, με διαρ­κή μνη­μό­νια και κόφτες, αντι­λαϊ­κά μέτρα, Ευρω­παϊ­κά Εξά­μη­να, για να δια­σώ­σουν τα ιερά και όσια του καπι­τα­λι­σμού, την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα και την κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων,σερβίροντας στο λαό τα ψίχου­λα που θα περισ­σεύ­ουν από το φαγο­πό­τι της «πρά­σι­νης» και «ψηφια­κής» καπι­τα­λι­στι­κής κερδοφορίας.

«Είστε βαθιά γελα­σμέ­νοι αν νομί­ζε­τε ότι θα θολώ­σε­τε τα νερά, κου­κου­λώ­νο­ντας τις ευθύ­νες σας για τα εγκλή­μα­τα που δια­πράτ­τε­τε διαρ­κώς σε βάρος της κοι­νω­νι­κής – εργα­τι­κής — λαϊ­κής πλειο­ψη­φί­ας», είπε χαρακτηριστικά.

Η οργή και η αγανάκτηση του λαού να γίνουν αγώνας και διεκδίκηση

Καμία συγ­γνώ­μη και καμία πρό­τα­ση μομ­φής δεν μπο­ρεί να μετριά­σει και να απα­λύ­νει τις πλη­γές του λαού από την πολι­τι­κή όλων των αστι­κών κομ­μά­των που είναι ενταγ­μέ­νη στην ενιαία στρα­τη­γι­κή δια­σφά­λι­σης της κερ­δο­φο­ρί­ας του κεφα­λαί­ου, τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Χρή­στος Κατσώ­της, μιλώ­ντας στη συζή­τη­ση της πρό­τα­σης δυσπι­στί­ας στη Βουλή.

Όπως σημεί­ω­σε, με αφορ­μή τις κατα­στρο­φές και τα προ­βλή­μα­τα από την κακο­και­ρία οφεί­λο­νται στη λογι­κή κόστους-οφέ­λους της ΕΕ που έχει κρι­τή­ριο για κέρ­δη για το κεφά­λαιο και όχι την προ­στα­σία του λαού.

Κάθε φόρα, επι­σή­μα­νε, κυβέρ­νη­ση και τοπι­κές αρχές δια­φη­μί­ζουν την ετοι­μό­τη­τά τους και κάθε φορά δια­ψεύ­δο­νται για­τί το κέρ­δος δεν συμ­βι­βά­ζε­ται με την ασφά­λεια και την ποιό­τη­τα των υπο­δο­μών, φέρ­νο­ντας ως παρά­δειγ­μα την Αττι­κή Οδό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΔΕΗ.

Σε αυτές τις συν­θή­κες, υπο­γράμ­μι­σε ο Χρ. Κατσώ­της, η οργή και η αγα­νά­κτη­ση του λαού πρέ­πει να γίνει οργά­νω­ση, αγώ­νας και διεκ­δί­κη­ση για να υπάρ­ξουν απο­τε­λέ­σμα­τα και γι’ αυτό χαι­ρέ­τι­σε την πρω­το­βου­λία του δήμου Πάτρας και κάλε­σε σε μαζι­κό παρών στο συλ­λα­λη­τή­ριο του Σαβ­βά­του στο Σύνταγμα.

Τόνι­σε ακό­μα ότι εμπό­διο στην κάλυ­ψη των λαϊ­κών ανα­γκών μπαί­νει η καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη που στο βωμό της σαρώ­νε­ται η ζωή των λαϊ­κών στρω­μά­των και σε αυτή υπο­τάσ­σο­νται όλα τα κόμ­μα­τα, πλην του ΚΚΕ.

Όπως επι­σή­μα­νε οι αντι­λαϊ­κοί νόμοι, οι αλλε­πάλ­λη­λες μειώ­σεις μισθών, συντά­ξε­ων και δικαιω­μά­των έχουν τις υπο­γρα­φές όλων των κυβερ­νή­σε­ων με απο­τέ­λε­σμα η η ευε­λι­ξία και οι μισθοί πεί­νας να είναι μόνι­μη κατάσταση/

Κλεί­νο­ντας, τόνι­σε ότι οι αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων σε COSCO και e‑food δεί­χνουν τη δύνα­μη των αγώ­νων και κάλε­σε σε συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ για να εκφρα­στεί ισχυ­ρή αμφι­σβή­τη­ση της κυριαρ­χί­ας του κεφαλαίου.

Μομφή στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και συμπόρευση με το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ κατα­ψη­φί­ζει την κυβέρ­νη­ση, όπως έχει κάνει με όλες τις αντι­λαϊ­κές κυβερ­νή­σεις, και την πολι­τι­κή που θυσιά­ζει τις λαϊ­κές ανά­γκες και με την οποία συμ­φω­νούν τα άλλα κόμ­μα, τόνι­σε ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής για την πρό­τα­ση δυσπι­στί­ας.

Είναι δικαιο­λο­γη­μέ­νη, τόνι­σε, η λαϊ­κή αγα­νά­κτη­ση για τους εγκλω­βι­σμούς οδη­γών σε ιδιω­τι­κούς και δημό­σιους δρό­μους, για τον εγκλω­βι­σμό επι­βα­τών στην ιδιω­τι­κο­ποι­η­μέ­νη, επί ΣΥΡΙΖΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και υπο­γράμ­μι­σε ότι είναι υπο­κρι­τι­κή η συγνώ­μη της κυβέρ­νη­σης και πως είναι κρο­κο­δεί­λια τα δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ διό­τι κρύ­βουν το δια­χρο­νι­κό προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλη­μα, ότι το αστι­κό κρά­τος θυσιά­ζει την ζωή, την υγεία και τις ανά­γκες του λαού στο όνο­μα των κερ­δών των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Ανα­φέρ­θη­κε στην εγκλη­μα­τι­κή δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας από την κυβέρ­νη­ση, στην ακρί­βεια που κατα­τρώ­ει το λαϊ­κό εισό­δη­μα, στην αυτα­πά­τη περί ανά­πτυ­ξης για όλους όταν η ανά­πτυ­ξη θέλει τους εργα­ζό­με­νους φτη­νή εργα­τι­κή δύνα­μη, συν­θλί­βει τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους και τσα­κί­ζει τους αγρό­τες. Πρό­σθε­σε ότι το Ταμείο Ανά­καμ­ψης, για το οποίο πανη­γύ­ρι­σαν όλα τα κόμ­μα­τα πλην του ΚΚΕ, συνο­δεύ­ε­ται από πανευ­ρω­παϊ­κό μνη­μό­νιο σε βάρος του λαού.

Σημεί­ω­σε ότι η πρό­τα­ση δυσπι­στί­ας του ΣΥΡΙΖΑ εγκλω­βί­ζει τη λαϊ­κή αγα­νά­κτη­ση, θέλει το λαό παρα­τη­ρη­τή στην αλλα­γή του μηχα­νο­δη­γού ενός τρέ­νου στις ράγες της καπι­τα­λι­στι­κής βαρ­βα­ρό­τη­τας. Υπο­γράμ­μι­σε πως έχου­με χορ­τά­σει από σωτή­ρες, μόνο ο λαός μπο­ρεί αν σώσει το λαό με αλλη­λεγ­γύη και οργά­νω­ση του αγώ­να για μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής και της υγεί­ας κάνο­ντας ανα­φο­ρά στην μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση που Σαβ­βά­του στο Σύνταγ­μα με τη συνά­ντη­ση συν­δι­κά­των και φορέ­ων της Αττι­κής και της Πάτρας.

Καλού­με το λαό να δώσει μομ­φή στην καπι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα και να συμπο­ρευ­θεί με το ΚΚΕ μετα­τρέ­πο­ντας τη λαϊ­κή αγα­νά­κτη­ση σε δύνα­μη ανατροπής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο