Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-Γιάννης Γκιόκας: Λέμε όχι στην κυβέρνησή σας, το κράτος και το σύστημά σας (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλες οι κυβερ­νή­σεις απο­δεί­χθη­καν ανί­κα­νες να προ­στα­τέ­ψουν το λαό για­τί υπη­ρε­τούν το αστι­κό κρά­τος και μια πολι­τι­κή που δεν συνα­ντιέ­ται που­θε­νά με τις λαϊ­κές ανά­γκες, τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Γιάν­νης Γκιό­κας, στην τοπο­θέ­τη­σή του στη συζή­τη­ση στη Βου­λή για την πρό­τα­ση δυσπιστίας.

Μετέ­φε­ρε την εικό­να, αλλά και την οργή των κατοί­κων της Ανα­το­λι­κής Αττι­κής, που με κάθε κυβέρ­νη­ση, καί­γε­ται το καλο­καί­ρι, πνί­γε­ται το φθι­νό­πω­ρο και θάβε­ται το χει­μώ­να. Όπως θάφτη­καν η Αττι­κή Οδός και η Μαρα­θώ­νος κάτω από το χιό­νι τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες, ενώ ακό­μα και σήμε­ρα, τόνι­σε, υπάρ­χουν απο­κλει­σμέ­να σημεία και δεν έχει απο­κα­τα­στα­θεί η ηλεκτροδότηση.

Ακό­μα, ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ σημεί­ω­σε ότι υπάρ­χουν μεγά­λες κατα­στρο­φές σε αγρο­τι­κές περιο­χές όπως στον Μαρα­θώ­να, καλώ­ντας την κυβέρ­νη­ση να τους απο­ζη­μιώ­σει άμε­σα για να στα­θούν στα πόδια τους και να μην υπάρ­χουν ελλεί­ψεις σε είδη διατροφής.

Οι εικό­νες αυτές από την Ανα­το­λι­κή Αττι­κή, αλλά και άλλες περιο­χές, είναι ο καθρέ­πτης του βαθιά αντι­λαϊ­κού χαρα­κτή­ρα της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης και των τερά­στιων αντι­θέ­σε­ων του συστή­μα­τος, τόνι­σε ο Γ. Γκιόκας.

Ότι δηλα­δή σε αυτή την περιο­χή όπου έγι­ναν τερά­στιες επεν­δύ­σεις σε υπο­δο­μές και του­ρι­σμό, την ίδια στιγ­μή το 2022 δεν έχει δίκτυο απο­χέ­τευ­σης. «Καμα­ρώ­νε­τε για τα data centers στο Λαύ­ριο και λίγο παρα­δί­πλα ο κόσμος πνί­γε­ται στα βοθρο­λύ­μα­τα», δήλω­σε ο Γιάν­νης Γκιόκας.

Επί­σης, υπο­γράμ­μι­σε ότι δεν πιά­νουν οι υπο­κρι­τι­κές συγ­γνώ­μες της κυβέρ­νη­σης ούτε η υπο­κρι­τι­κή κρι­τι­κή των άλλων κομ­μά­των, κανέ­νας από όσους κυβέρ­νη­σαν δεν μπο­ρεί να το παί­ζει «αθώα περι­στε­ρά» για­τί στα κρί­σι­μα ζητή­μα­τα προ­στα­σί­ας του λαού είναι όλες οι κυβερ­νή­σεις υπόλογες.

Ακό­μα, στη­λί­τευ­σε την πολι­τι­κή που ακο­λου­θεί­ται από όλους στην τοπι­κή διοί­κη­ση, που έχει μετα­τρέ­ψει δήμους και περι­φέ­ρειες σε μάνα­τζερ που μοι­ρά­ζουν σε ιδιώ­τες αρμο­διό­τη­τες. Γι’ αυτό δεν έχουν, μετα­ξύ άλλων, δικά τους εκχιο­νι­στι­κά, και είναι συνυ­πεύ­θυ­νες οι δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές αρχές που στη­ρί­ζουν αυτή την πολιτική.

Στον αντί­πο­δα, έφε­ρε το παρά­δειγ­μα της δημο­τι­κής αρχής της Πάτρας, όπου νωρί­τε­ρα σήμε­ρα στο Σύνταγ­μα διεκ­δί­κη­σε μέτρα προ­στα­σί­ας του λαού.

Κλεί­νο­ντας τόνι­σε ότι το ΚΚΕ λέει όχι στην κυβέρ­νη­ση, το κρά­τος και το σύστη­μα. «Η δική μας μομ­φή εκφρά­ζε­ται στο κίνη­μα, σε μια πλα­τιά κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία, οπού η οργή μπο­ρεί να γίνει δύνα­μη πάλης και ανα­τρο­πής», σημείωσε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο