Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Για την «κοκορομαχία» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή περί παρακολουθήσεων

Σε σχόλιό για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Η σημερινή “κοκορομαχία” Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή, που μάλιστα είχε αναγγελθεί εδώ και μέρες, είχε έναν κοινό στόχο: Να στρέψει το βλέμμα του λαού σε έναν προεκλογικό – βολικό και για τους δύο καβγά – και να μείνει στην αφάνεια και τελικά στο απυρόβλητο ο θεσμικός και νομοθετικός “βούρκος” που διαμορφώθηκε απ’ όλες τις κυβερνήσεις, που σήμερα ενισχύεται με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και που βάζει στο στόχαστρο πάνω από όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού».

«Σκυλοκαβγάς» Μητσοτάκη-Τσίπρα και κλίμα βούρκου για τις παρακολουθήσεις

Σε έναν άθλιο προεκλογικό «σκυλοκαβγά» επιδόθηκαν ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις, κρύβοντας πίσω από τις κραυγές τη συμφωνία τους με αυτό το πολυπλόκομο και σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που στον πυρήνα του έχει την στοχοποίηση του «εχθρού – λαού».

Άλλωστε, πέραν των υψηλών τόνων, στο  «δια ταύτα» του νομοσχεδίου οι προτάσεις που διατύπωσαν θωρακίζουν τη δράση της ΕΥΠ και των άλλων μηχανισμών παρακολούθησης.Και πως αλλιώς, από τη στιγμή που ορκίζονται στις ευρωενωσιακές οδηγίες και κατευθύνσεις που έχουν στρώσει το έδαφος για το «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων.

Το κλίμα βούρκου και δυσωδίας, ενδεικτικό του συστήματος που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν, περιείχε αλληλοκατηγορίες περί παρακολουθήσεων ακόμη και στενών συνεργατών τους.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης προέτρεψε τον Αλ. Τσίπρα αν θεωρεί ότι η ΝΔ έχει πρόβλημα κοινοβουλευτικής συνοχής να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για να το διαπιστώσει. «Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας», είπε.

«Μπορείτε να διαβεβαιώσετε κύριε Τσίπρα ότι δεν παρακολουθούσατε κανέναν πολιτικό, κανέναν επιχειρηματία, κανέναν δημοσιογράφο; Αν πείτε ότι όχι, θα έχετε παρανομήσει γιατί κανείς πρωθυπουργός δεν ξέρει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Γνωρίζατε ή όχι ότι παρακολουθείτο ο κ. Πιτσιόρλας;», σημείωσε για να προσθέσει: «Εγώ απάντησα ευθέως και σας ρωτώ: επί ημερών σας είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ που αφορούσαν πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και δικαστές; Γινόντουσαν; Εγώ απάντησα».

Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας στην δευτερολογία του ρώτησε τον πρωθυπουργό αν «μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Φλώρο». Κάνοντας δε επικοινωνιακό σόου, σταμάτησε την ομιλία του και κατέβηκε από το βήμα «για να δώσει την ευκαιρία» στον Κυρ. Μητσοτάκη να απαντήσει.

Παίρνοντας το λόγο και την …πάσα, ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι ψεύτης όταν λέει πως το predator λειτουργούσε στο πρωθυπουργικό γραφείο. «Με καλείτε να κάνω μηνύσεις. Εγώ κ. Τσίπρα δεν κάνω μηνύσεις» Εσείς αν κρίνετε ότι θίγεστε από όσα λέει ό τέως υπουργός Δικαιοσύνης αυτά τα λένε εκτός από Κοντονή η κα Κωνσταντοπούλου και ο Παρασκευόπουλος. Ε, λοιπόν κάντε μήνυση στον κ. Κοντονή», ανέφερε στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα