Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η “χολιγουντιανή μονομαχία” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κρύψει την κοινή τους πολιτική και τις ευθύνες

Με μία «συγγνώμη» είτε προέρχεται από τη ΝΔ, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από το ΠΑΣΟΚ, δεν καθαρίζονται οι ευθύνες για την κατάσταση που βίωσε και εξακολουθεί να ζει ο λαός από τον χιονιά και τα προβλήματα που προκάλεσε, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Όπως σημείωσε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν μια «χολιγουντιανή μονομαχία», με προσχηματικό περιεχόμενο, καθώς και οι δύο, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, στηρίζουν το αστικό κράτος, είτε αυτό λέγεται επιτελικό είτε όχι, και ακολουθούν την ίδια στρατηγική στην οικονομία και την πολιτική.
Και σε αυτό το σύστημα που υπηρετούν, οι πλουτοκράτες πάντα θα ανεβαίνουν ενώ ο λαός θα «γλιστράει» τσακισμένος στο χιόνι.

Αναφέρθηκε επίσης στην τραγική κατάσταση που επικρατεί ακόμα στην Αττική, 6 μέρες μετά τον χιονιά όπου 13 γραμμές λεωφορείων δεν λειτουργούν, ενώ πάνω από 30 υπολειτουργούν.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κουκουλώσουν τις ευθύνες τους πίσω από τον ντόρο της πρότασης δυσπιστίας

Το ΚΚΕ δεν περιμένει καμία πρόταση δυσπιστίας και από κανέναν για να αποκαλύψει μπροστά στο λαό, το βαθιά αντιλαϊκό και ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

Όπως σημείωσε είναι αυτονόητη η καταψήφιση της αντιλαϊκής της πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, για να διασφαλίσει τα κέρδη της πλουτοκρατίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το ΚΚΕ δεν θα αφήσει να περάσει απαρατήρητο, ότι, αυτό το επαναλαμβανόμενο παιγνίδι, των προτάσεων δυσπιστίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για βολική κόντρα με αναποδογύρισμα ρόλων.

Τόνισε ότι ο ντόρος γίνεται για να κρύψουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τη στρατηγική τους σύμπλευση, στην πιο βαθιά ταξική απάνθρωπη πολιτική, με διαρκή μνημόνια και κόφτες, αντιλαϊκά μέτρα, Ευρωπαϊκά Εξάμηνα, για να διασώσουν τα ιερά και όσια του καπιταλισμού, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων,σερβίροντας στο λαό τα ψίχουλα που θα περισσεύουν από το φαγοπότι της «πράσινης» και «ψηφιακής» καπιταλιστικής κερδοφορίας.

«Είστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζετε ότι θα θολώσετε τα νερά, κουκουλώνοντας τις ευθύνες σας για τα εγκλήματα που διαπράττετε διαρκώς σε βάρος της κοινωνικής – εργατικής – λαϊκής πλειοψηφίας», είπε χαρακτηριστικά.

Η οργή και η αγανάκτηση του λαού να γίνουν αγώνας και διεκδίκηση

Καμία συγγνώμη και καμία πρόταση μομφής δεν μπορεί να μετριάσει και να απαλύνει τις πληγές του λαού από την πολιτική όλων των αστικών κομμάτων που είναι ενταγμένη στην ενιαία στρατηγική διασφάλισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

Όπως σημείωσε, με αφορμή τις καταστροφές και τα προβλήματα από την κακοκαιρία οφείλονται στη λογική κόστους-οφέλους της ΕΕ που έχει κριτήριο για κέρδη για το κεφάλαιο και όχι την προστασία του λαού.

Κάθε φόρα, επισήμανε, κυβέρνηση και τοπικές αρχές διαφημίζουν την ετοιμότητά τους και κάθε φορά διαψεύδονται γιατί το κέρδος δεν συμβιβάζεται με την ασφάλεια και την ποιότητα των υποδομών, φέρνοντας ως παράδειγμα την Αττική Οδό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΔΕΗ.

Σε αυτές τις συνθήκες, υπογράμμισε ο Χρ. Κατσώτης, η οργή και η αγανάκτηση του λαού πρέπει να γίνει οργάνωση, αγώνας και διεκδίκηση για να υπάρξουν αποτελέσματα και γι’ αυτό χαιρέτισε την πρωτοβουλία του δήμου Πάτρας και κάλεσε σε μαζικό παρών στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα.

Τόνισε ακόμα ότι εμπόδιο στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών μπαίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη που στο βωμό της σαρώνεται η ζωή των λαϊκών στρωμάτων και σε αυτή υποτάσσονται όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ.

Όπως επισήμανε οι αντιλαϊκοί νόμοι, οι αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων έχουν τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων με αποτέλεσμα η η ευελιξία και οι μισθοί πείνας να είναι μόνιμη κατάσταση/

Κλείνοντας, τόνισε ότι οι αγώνες των εργαζομένων σε COSCO και e-food δείχνουν τη δύναμη των αγώνων και κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να εκφραστεί ισχυρή αμφισβήτηση της κυριαρχίας του κεφαλαίου.

Μομφή στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και συμπόρευση με το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση, όπως έχει κάνει με όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, και την πολιτική που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες και με την οποία συμφωνούν τα άλλα κόμμα, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας.

Είναι δικαιολογημένη, τόνισε, η λαϊκή αγανάκτηση για τους εγκλωβισμούς οδηγών σε ιδιωτικούς και δημόσιους δρόμους, για τον εγκλωβισμό επιβατών στην ιδιωτικοποιημένη, επί ΣΥΡΙΖΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και υπογράμμισε ότι είναι υποκριτική η συγνώμη της κυβέρνησης και πως είναι κροκοδείλια τα δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ διότι κρύβουν το διαχρονικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ότι το αστικό κράτος θυσιάζει την ζωή, την υγεία και τις ανάγκες του λαού στο όνομα των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Αναφέρθηκε στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, στην ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, στην αυταπάτη περί ανάπτυξης για όλους όταν η ανάπτυξη θέλει τους εργαζόμενους φτηνή εργατική δύναμη, συνθλίβει τους αυτοαπασχολούμενους και τσακίζει τους αγρότες. Πρόσθεσε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο πανηγύρισαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, συνοδεύεται από πανευρωπαϊκό μνημόνιο σε βάρος του λαού.

Σημείωσε ότι η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίζει τη λαϊκή αγανάκτηση, θέλει το λαό παρατηρητή στην αλλαγή του μηχανοδηγού ενός τρένου στις ράγες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Υπογράμμισε πως έχουμε χορτάσει από σωτήρες, μόνο ο λαός μπορεί αν σώσει το λαό με αλληλεγγύη και οργάνωση του αγώνα για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας κάνοντας αναφορά στην μεγάλη συγκέντρωση που Σαββάτου στο Σύνταγμα με τη συνάντηση συνδικάτων και φορέων της Αττικής και της Πάτρας.

Καλούμε το λαό να δώσει μομφή στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και να συμπορευθεί με το ΚΚΕ μετατρέποντας τη λαϊκή αγανάκτηση σε δύναμη ανατροπής.