Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλειστά τα δημοτικά σχολεία μέχρι 30 Νοεμβρίου – Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

Κλείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και παιδικοί σταθμοί έως τις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής των λοιμοξιολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στόχευση του μέτρου είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων των γονιών, καθώς όπως μεταδίδεται από το υπουργείο Παιδείας, τα στοιχεία δείχνουν πολύ χαμηλή μεταδοτικότητα μεταξύ των παιδιών έως 12 ετών.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την τηλεκπαίδευση ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα οι διευθύνσεις των σχολείων θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, η οποία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη. Η κάθε διδακτική ωρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά. Θα πραγματοποιείται από τις 14.00 έως 17.00 για τα δημοτικά και από τις 14.00 έως τις 16.00 για τα νηπιαγωγεία με μικρά διαλείμματα.

Σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική τηλεόραση η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε πως από τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας θα προβάλλονται τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, το μεσημεριανό – απογευματινό ωράριο προκρίθηκε για να διευκολυνθούν οι οικογένειες είτε γιατί έχουν μεγαλύτερα παιδιά που χρησιμοποιούν την τηλεκπαίδευση, είτε γιατί οι ίδιοι οι γονείς τηλεργάζονται και όλοι κάνουν χρήση φορητών συσκευών, αλλά και για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων της χώρας από μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους.

Στο δια ταύτα, φοβούνται μην καταρρεύσει πάλι το σύστημα τηλεκπαίδευσης, δε θέλουν δώσουν ταμπλέτα και λαπ τοπ στους μαθητές και βάζουν τα παιδιά του Δημοτικού να κάνουν μάθημα καταμεσήμερο. Είναι τόσο καλά οργανωμένοι που καταφεύγουν στην ξεπερασμένη Εκπαιδευτική Τηλεόραση…