Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κληροδότημα Αξελού: ΟΧΙ στην εγκατάλειψη και το ξεπούλημα, ΝΑΙ στο γηροκομείο

Σε Δελτίο τύπου, σχετικά με την Εκδήλωση – κινητοποίηση μηχανικών για την απόδοση του κτήματος Αξελού, την Τρίτη 15-Σεπ στις 11.30, η ΕΣΤΑΜΕΔΕ (Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) σημειώνει.

ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Κληροδότημα Αξελού:
Αντί την εγκατάλειψη ή το ξεπούλημα, να φτιαχτεί αμέσως το γηροκομείο

Στο κληροδότημα Αξελού, με το οποίο δόθηκε η δυνατότητα δημιουργίας μιας γηροκομικής και ιατροφαρμακευτικής μονάδας, χωρίς έξοδα από το κράτος, συνεχίζεται η πολιτική εγκατάλειψης και απαξίωσης των έξη σχεδόν δεκαετιών.
Ο ΕΦΚΑ κωφεύει επί χρόνια, σχετικά με την υποχρέωσή του να κατασκευάσει το γηροκομείο για τους μηχανικούς, αφού καμιά άλλη προοπτική δεν είναι εφικτή κάτω από τις αυστηρές θεσμοθετήσεις για τα κληροδοτήματα.
Την προοπτική αυτή υποστηρίζουν οι βασικότεροι φορείς των μηχανικών, το ΤΕΕ, οι Αρχιτέκτονες του ΣΑΔΑΣ, οι Πολιτικοί Μηχανικοί του ΣΠΜΕ και η ΕΜΔΥΔΑΣ.

Να σημειωθεί ότι η υλοποίηση του σκοπού του κληροδοτήματος απαιτεί ένα ελάχιστο % από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ  (4 εκατομ. στα 2,5 δις), που συνεχίζουν να κατασπαταλιώνται σε επενδύσεις τύπου Τράπεζας Αττικής.

Στην συνεχή προσπάθεια απαξίωσης προστέθηκε και η συνεχιζόμενη και επεκτεινόμενη  καταπάτηση που στερεί από το κτήμα τεράστια αξία από την όψη του οικοπέδου στη Λεωφόρο Δηλαβέρη.
Όλοι οι υπεύθυνοι αδιαφορούν, παρά τις πυκνές υπενθυμίσεις μας.

Η ΕΣΤΑΜΕΔΕ, συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεων στο κτήμα, καλεί και φέτος, την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη στις 11.30΄ π.μ. Ακτή Δηλαβέρη 7, απέναντι από το Δελφινάριο.

Αξελός map ESTAMEDE 15 Sep 2020

Στην φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι θέσεις όσων  φορέων και εκπροσώπων τους ευαισθητοποιηθούν γι αυτό το πρόβλημα και η εκκωφαντική απουσία όσων από τους υπεύθυνους αδιαφορούν.
Επισυνάπτεται το οδοιπορικό προσέγγισης στο κτήμα και, για την λεπτομερέστερη ενημέρωση του προβλήματος Αξελού, μια επικαιροποιημένη συνοπτική παρουσίαση.

Για την  ΕΣΤΑΜΕΔΕ
Κώστας Τζατζάνης πρόεδρος
Σταύρος Βαρουτσής γενικός γραμματέας

Κτήμα Αξελού map 1