Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Κλείνουν σινεμά, θέατρα και μουσεία στη Ρωσία

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό λαμβάνει η Ρωσία. Κλείνουν σινεμά, θέατρα, μουσεία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού.

Το κλείσιμο για το κοινό των σινεμά, των μουσείων και των θεάτρων που υπάγονται στη δικαιοδοσία του, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Ρωσία για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

«Για να αποτρέψουμε τη διασπορά αυτού του ιού στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι επικεφαλής των μουσείων και των οργανισμών που υπάγονται στο υπουργείο Πολιτισμού είναι υποχρεωμένοι να αποτρέψουν την είσοδο στο κοινό στα μουσεία και τους οργανισμούς, που λαμβάνουν χώρα οι εκθέσεις», δήλωσε ο Υπουργός.

Πέρα από τα μουσεία και τους οργανισμούς, συνέχισε ο Υπουργός, κλειστά για το κοινό θα παραμείνουν τα θέατρα, οι φιλαρμονικές, τα τσίρκο και τα σινεμά.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των υπαίθριων εκδηλώσεων στην πόλη μέχρι τις 10 Απριλίου, ενώ έθεσε ως μέγιστο όριο των θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους, τα 50 άτομα.

Στα 114 τα κρούσματα

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό Τατιάνα Γκολίκοβα, στη Ρωσία καταγράφονται 114 κρούσματα κορονοϊού μέχρι στιγμής, ενώ 10 άνθρωποι προσβλήθηκαν μέσα στη χώρα.

«Συνολικά 114 άτομα έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής σε 26 περιοχές της Ρωσίας. Από αυτούς, πέντε έχουν αναρρώσει και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. 109 άτομα νοσηλεύονται και από αυτά τα 106 είναι ήπια περιστατικά χωρίς συμπτώματα», ανέφερε κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Πούτιν.

Διευκρίνισε ότι 104 περιστατικά ήρθαν από το εξωτερικό και 10 άτομα μολύνθηκαν μετά από επαφή με τα κρούσματα από το εξωτερικό.

CoronaVirus Russia Putin

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε γνωστό ότι πιθανότατα τον Απρίλιο θα είναι έτοιμο ρωσο-ιαπωνικό τεστ – εξπρές για τον κορονοϊό – Τεστ τα αποτελέσματα του οποίου θα εμφανίζονται άμεσα.
Σύμφωνα με τον ίδιο το τεστ αναπτύσσουν Ρώσοι και Ιάπωνες ερευνητές.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε επίσης ότι τα μέτρα που ελήφθησαν έγκαιρα συνέβαλαν στην αποφυγή μαζικής εξάπλωσης του κορονοϊού στη Ρωσία.

«Όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, οι ιοί δεν γνωρίζουν σύνορα. Παρατηρούμε μία ιδιαίτερη κατάσταση σήμερα, λαμβάνοντας υπόψιν τις μεγάλες μετακινήσεις των ανθρώπων. Ωστόσο, χάρη στα δραστικά μέτρα που επιβλήθηκαν τόσο τοπικά όσο και ομοσπονδιακά από τις πρώτες εβδομάδες της επιδημίας καταφέραμε να περιορίσουμε τη μαζική, και θέλω να υπογραμμίσω το μαζική, εξάπλωση της ασθένειας προς τη Ρωσία και μέσα στη Ρωσία» δήλωσε.

Ο πρόεδρος χαρακτήρισε λογικά τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρώπη κατά του κορονοϊού.
«Πολύπλοκες και κάποιες φορές ακόμα και σκληρές καταστάσεις εμφανίζονται σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και ευρωπαϊκές. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σημαντικά κάθε μέρα.
Επείγοντα μέτρα επιβάλλονται σε αυτές τις χώρες, όπως καραντίνα, κλείσιμο συνόρων, απαγορεύσεις εκδηλώσεων, περιορισμός αεροπορικών ταξιδιών και άλλων ειδών ταξιδιών. Εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργούν με ειδικό καθεστώς ή κλείνουν. Προφανώς τα μέτρα είναι λογικά, λαμβάνονται υπό τις αντικειμενικές καταστάσεις» τόνισε ακόμα.

|>Πηγή<|