Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβέρνηση ΝΔ: Βάζει πλώρη για την αντιδραστική αξιολόγηση στο δημόσιο

Στον στόχο της αντιδραστικής «αξιολόγησης» στο δημόσιο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών και συναντήθηκε με την υπουργό Νίκη Κεραμέως.

«Θα δουλέψουμε πολύ για το προσωπικό του Δημοσίου. Αξιολογούνται κυρίως για να επιβραβευτούν», είπε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης, αναφορικά με τον εκβιασμό και τον εξαναγκασμό των δημοσίων λειτουργών να ευθυγραμμίζονται, να υπηρετούν και να προωθούν την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, μέσω της περιβόητης «αξιολόγησης».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, με το οποίο είναι ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα τεράστιο εκλογικό σώμα, χωρίς κανένα δεσμό με την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας.

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «οι προεκλογικές δεσμεύσεις για προσλήψεις ισχύουν στο ακέραιο με πρώτες τις 10.000 στον χώρο της Υγείας», αριθμός που στην πραγματικότητα δεν φτάνει για να καλύψει ούτε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί ή αποχωρήσει από το σύστημα υγείας τα τελευταία χρόνια. Η ίδια υπόσχεση, άλλωστε, ανακυκλώνεται από κάθε κυβέρνηση, στην αρχή της θητείας της.

Πηγή: 902.gr