Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλλει τη νέα άθλια μεθόδευση σε βάρος της Κούβας (VIDEO)

Τη νέα άθλια μεθό­δευ­ση του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου σε βάρος της Κού­βας καταγ­γέλ­λει η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ.

Όπως τονί­ζει σε δήλω­σή του ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος: «Εκ μέρους της Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λου­με στους λαούς του κόσμου τη νέα απα­ρά­δε­κτη μεθό­δευ­ση του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου σε βάρος της Κούβας.

Απο­δει­κνύ­ε­ται ξανά, και με αυτό το ψήφι­σμα, ότι δια­χρο­νι­κός στό­χος της ΕΕ είναι να υπο­νο­μεύ­σει τις κατα­κτή­σεις του κου­βα­νι­κού λαού.

Σε αυτό απο­σκο­πεί και η απαί­τη­ση του σημε­ρι­νού ψηφί­σμα­τος να εφαρ­μο­στούν πρό­σθε­τες κυρώ­σεις σε βάρος του λαού της Κού­βας. Ενός λαού που για πάνω από 6 δεκα­ε­τί­ες υπο­φέ­ρει από τον εγκλη­μα­τι­κό απο­κλει­σμό του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού και των συμ­μά­χων του, από τις εκα­το­ντά­δες κυρώ­σεις που υπο­σκά­πτουν τα δικαιώ­μα­τα του λαού, τις κατα­κτή­σεις της επα­νά­στα­σης, στε­ρούν την πρό­σβα­ση σε βασι­κά αγα­θά και υπηρεσίες.

Εκφρά­ζου­με τη μαχη­τι­κή αλλη­λεγ­γύη μας στην Κού­βα και το λαό της. Κλι­μα­κώ­νου­με τον αγώ­να για την άμε­ση κατάρ­γη­ση του απο­κλει­σμού, όλων των κυρώ­σε­ων και μέτρων σε βάρος της Κού­βας, για την ανα­γνώ­ρι­ση του δικαιώ­μα­τος του κου­βα­νι­κού λαού να καθο­ρί­ζει το μέλ­λον του χωρίς εξω­τε­ρι­κές επεμβάσεις».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο