Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβέρνηση ΝΔ: Βάζει πλώρη για την αντιδραστική αξιολόγηση στο δημόσιο

Στον στό­χο της αντι­δρα­στι­κής «αξιο­λό­γη­σης» στο δημό­σιο ανα­φέρ­θη­κε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, ο οποί­ος επι­σκέ­φτη­κε σήμε­ρα το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών και συνα­ντή­θη­κε με την υπουρ­γό Νίκη Κεραμέως.

«Θα δου­λέ­ψου­με πολύ για το προ­σω­πι­κό του Δημο­σί­ου. Αξιο­λο­γού­νται κυρί­ως για να επι­βρα­βευ­τούν», είπε μετα­ξύ άλλων ο Κ. Μητσο­τά­κης, ανα­φο­ρι­κά με τον εκβια­σμό και τον εξα­να­γκα­σμό των δημο­σί­ων λει­τουρ­γών να ευθυ­γραμ­μί­ζο­νται, να υπη­ρε­τούν και να προ­ω­θούν την κυβερ­νη­τι­κή αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, μέσω της περι­βό­η­της «αξιο­λό­γη­σης».

Ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­φέρ­θη­κε ακό­μα στο επι­κεί­με­νο νομο­σχέ­διο για την ψήφο των απο­δή­μων Ελλή­νων, με το οποίο είναι ορα­τός ο κίν­δυ­νος να δημιουρ­γη­θεί ένα τερά­στιο εκλο­γι­κό σώμα, χωρίς κανέ­να δεσμό με την κοι­νω­νι­κή και οικο­νο­μι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα της χώρας.

Ο Κ. Μητσο­τά­κης δήλω­σε ότι «οι προ­ε­κλο­γι­κές δεσμεύ­σεις για προ­σλή­ψεις ισχύ­ουν στο ακέ­ραιο με πρώ­τες τις 10.000 στον χώρο της Υγεί­ας», αριθ­μός που στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα δεν φτά­νει για να καλύ­ψει ούτε όσους έχουν συντα­ξιο­δο­τη­θεί ή απο­χω­ρή­σει από το σύστη­μα υγεί­ας τα τελευ­ταία χρό­νια. Η ίδια υπό­σχε­ση, άλλω­στε, ανα­κυ­κλώ­νε­ται από κάθε κυβέρ­νη­ση, στην αρχή της θητεί­ας της.

Πηγή: 902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο