Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβέρνηση: Στοχοποιεί τους νέους για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Στην «ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων» εστιάζει η κυβέρνηση με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπως επισημάνθηκε σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Προς το παρόν, η πόλη παραμένει στο δεύτερο επίπεδο συναγερμού.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους δήμους και επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο ”πορτοκαλί” επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να κουνά το δάχτυλο στο λαό και να τον καθιστά υπεύθυνο για την αύξηση των κρουσμάτων για να συγκαλύψει τις δικές τις ευθύνες.

Στη λογική της «ατομικής ευθύνης» κινήθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, υποστηρίζοντας πως «η έξαρση του κορονοϊού στη πόλη μας έχει να κάνει με μια ανεμελιά, μια αδικαιολόγητη ανεμελιά».

Πηγή: 902.gr

mpelogiannis