Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυρ. Μητσοτάκης: Απαρέγκλιτη εφαρμογή της φοροληστείας με επιδόματα φτώχειας για τους πιο εξαθλιωμένους

Συνέχεια και ένταση της φορολεηλασίας του λαού, με «αντιστάθμισμα» μέτρα-ψίχουλα για τα πιο εξαθλιωμένα στρώματα της κοινωνίας από την αντιλαϊκή πολιτική υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ».

Στο ίδιο υποκριτικό μοτίβο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της στοχοποίησης των αυτοαπασχολουμένων, σημείωσε ότι «κάποιος ο οποίος φοροδιαφεύγει ζημιώνει διπλά το κράτος. Γιατί δεν πληρώνει τους φόρους του και παίρνει επιδόματα που δεν δικαιούται».

Λιγότερη από τη μισή αλήθεια είπε, λέγοντας ότι «έχουμε μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση και για τα νοικοκυριά και για ελεύθερους επαγγελματίες και για τις επιχειρήσεις», καθώς οι μόνοι που εξακολουθούν να απολαμβάνουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, μέσω απαλλαγών, ελαφρύνσεων και μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ενώ οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από την άμεση και την έμμεση φορολογία σε τρόφιμα, είδη ανάγκης, καύσιμα και Ενέργεια.

«Δεν θα κάνουμε πίσω στο νομοσχέδιο. Ο πυρήνας του δεν πρόκειται να αλλάξει», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την προκλητική στοχοποίηση των επαγγελματιών. «Έχουμε ένα πολύ τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο το οποίο θέλω να υλοποιήσω με μεγάλη ταχύτητα», ανέφερε, ακόμη, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.

Την ίδια ώρα προανήγγειλε κάποια νέα επιδόματα φτώχειας για τον Δεκέμβρη σε «νοικοκυριά που έχουν ανάγκη», στους δικαιούχους του επιδόματος τέκνου.

«Θα ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία με 250 ευρώ στους δικαιούχους ΑμεΑ ΟΠΕΚΑ. Θα στηρίξουμε τους συμπολίτες μας με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Και τέλος θα ενισχύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους με 150 ευρώ παραπάνω. Όταν η οικονομία πηγαίνει καλά, έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: 902.gr

Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι: «Ωδή στην Επανάσταση»